הסכנה שבהקפאת בשר מופשר מחדש
(צילום: Ozgur Coskun/shutterstock)

מתכונים ואוכל

הסכנה שבהקפאת בשר מופשר מחדש

הקפאה חוזרת של בשר שהופשר עלולה לגרום להתרבות חיידקים מסוכנים ולפגוע באיכות הבשר. זה מה שצריך לעשות כדי לשמור על הבריאות והטעם

מנחם גלזר
הוספת תגובה
הסכנה שבהקפאת בשר מופשר מחדש
(צילום: Ozgur Coskun/shutterstock)
אא

הקפאת בשר היא שיטה יעילה לשמור על טריותו לאורך זמן, אך חשוב להימנע מהקפאת בשר שכבר הופשר, שכן פעולה זו עלולה להיות מסוכנת לבריאות. כאשר בשר מופשר, הוא נכנס לטמפרטורה שבה חיידקים מתחילים להתרבות במהירות. אם מחזירים אותו להקפאה, אותם חיידקים יכולים לשרוד ולהתפתח שוב עם ההפשרה הבאה, מה שעלול להוביל להרעלת מזון.

מעבר לכך, הבשר מאבד מהמרקם ומהאיכות שלו בתהליך ההקפאה החוזר. תאים בתוך הבשר נהרסים במהלך ההקפאה, ותהליך זה מחמיר בהקפאה שנייה, מה שמשפיע על הטעם והמראה של הבשר.הדרך הנכונה להתמודד עם בשר מופשר היא להשתמש בו מיד לאחר ההפשרה, ולא לשמור אותו זמן ממושך בטמפרטורת החדר.

אם בכל זאת רוצים לשמור חלק מהבשר להמשך, יש לבשל אותו תחילה ורק אז להקפיא מחדש. שיטה זו תגן על בריאותכם ותשמור על איכות המזון.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי