מתכון לסלמון בסגנון אסיאתי 
(צילום:pixabay)

מתכונים ואוכל

מתכון לסלמון בסגנון אסיאתי 

סויה, סילאן וג'ינג'ר: כך תכינו דג סלמון טעים בסגנון אסיאתי, שיפתיע את האורחים וישמח את כל בני הבית 

מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון לסלמון בסגנון אסיאתי 
(צילום:pixabay)
אא

מצרכים (ל-4 מנות):

4 נתחי פילה סלמון (עם עור)

1/3 כוס רוטב סויה דל נתרן

2 כפות דבש או סילאן

1 כף שמן שומשום

2 כפות מיץ לימון או חומץ אורז

2 שיני שום כתושות

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד

1/4 כפית פתיתי צ'ילי יבש (לא חובה)

1 כף שומשום קלוי (לקישוט)

בצל ירוק קצוץ (לקישוט)

אופן ההכנה:

הכנת המרינדה:

בקערה גדולה, ערבבו את רוטב הסויה, הדבש, שמן השומשום, מיץ הלימון, השום, הג'ינג'ר ופתיתי הצ'ילי (אם משתמשים).

השריית הסלמון:

הניחו את נתחי הסלמון במרינדה והקפידו לצפות אותם היטב.

כסו והניחו במקרר למשך 30 דקות עד שעתיים לספיגת הטעמים.

בישול:

חממו מחבת גדולה עם מעט שמן על אש בינונית-גבוהה.

הניחו את נתחי הסלמון על המחבת עם העור כלפי מטה.

טגנו כ-4 דקות, עד שהעור הופך פריך.הפכו בעדינות את הסלמון ובשלו עוד 2-3 דקות עד שהוא עשוי אך עדיין עסיסי.

צמצום המרינדה:במקביל, העבירו את שארית המרינדה למחבת קטנה.

בשלו על אש נמוכה עד שהמרינדה מצטמצמת לרוטב סמיך מעט.

הגשה: הניחו את נתחי הסלמון על צלחות הגשה, טפטפו מעל את הרוטב המצומצם.קשטו בשומשום קלוי ובבצל ירוק קצוץ.

טיפים: ניתן להגיש לצד אורז לבן, נודלס או ירקות מוקפצים.אפשר לשדרג את הטעם עם מעט גרידת לימון מעל.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי