בריאות
מחקר חדש מצביע על כך שצריכה מתונה של שוקולד מריר עשויה לסייע במניעת סוכרת מסוג 2, אחת המחלות המטבוליות הנפוצות בעולם.
מה אומר המחקר? המחקר, שפורסם בכתב עת רפואי מוביל, מצא כי הפלבנואידים הקיימים בשוקולד מריר – תרכובות נוגדות חמצון טבעיות – יכולים לשפר את הרגישות לאינסולין ולהפחית דלקתיות בגוף. אלו שני גורמים מרכזיים בהתפתחות סוכרת מסוג 2.
משתתפי המחקר, שאכלו מדי יום כמות קטנה של שוקולד מריר בעל תכולת קקאו של 70% ומעלה, הראו שיפור בתפקוד המטבולי שלהם בהשוואה לקבוצת הביקורת.
איך זה עובד?הפלבנואידים שבשוקולד מריר מסייעים לשפר את זרימת הדם ולהפחית את העמידות לאינסולין – מצב שבו תאי הגוף מפסיקים להגיב כראוי לאינסולין, מה שמוביל לעלייה ברמות הסוכר בדם. בנוסף, התרכובות נוגדות החמצון עוזרות להילחם ברדיקלים חופשיים, גורם שמאיץ דלקתיות ופגיעה בתאי הלבלב המייצרים אינסולין.
מה הכמות המומלצת?המומחים ממליצים על צריכה מתונה של כ-20-30 גרם שוקולד מריר ביום, עם תכולת קקאו גבוהה (70% ומעלה). יש להקפיד על הימנעות משוקולד חלב או שוקולד מריר עם תוספת סוכר גבוהה, כדי להפיק את התועלת הבריאותית.
יתרונות נוספים של שוקולד מרירמלבד תרומתו למניעת סוכרת, שוקולד מריר ידוע גם ביכולתו לשפר את מצב הרוח, לתרום לבריאות הלב ולתמוך בפעילות המוחית.