מתכון למרק עגבניות
(צילום: pixabay)

מתכונים ואוכל

מתכון למרק עגבניות קלאסי וטעים

מרק עגבניות קלאסי: טעמים עשירים, הכנה פשוטה ותוספת מושלמת לימים קרירים
מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון למרק עגבניות
(צילום: pixabay)
אא

מצרכים (ל-4 מנות):

6 עגבניות גדולות ובשלות (או קופסת עגבניות מרוסקות באיכות טובה)

1 בצל גדול, קצוץ דק

2 שיני שום, כתושות

2 כפות שמן זית

2 כוסות ציר ירקות או מים

1 כף רסק עגבניות

1/2 כפית סוכר (לאיזון החמיצות)

מלח ופלפל לפי הטעם

עלי בזיליקום טריים (לקישוט ולהגשה)

שמנת לבישול או קרם קוקוס (לא חובה, להוספת קרמיות)

אופן ההכנה:

הכנת העגבניות: 

אם משתמשים בעגבניות טריות: חורצים בהן "X" קטן בתחתית, חולטים במים רותחים למשך כדקה ומקלפים.

לאחר מכן, קוצצים אותן גס.

אם משתמשים בעגבניות מרוסקות מקופסה, דלגו לשלב הבא.

טיגון הבצל והשום:

במחבת גדולה או בסיר, מחממים את שמן הזית.מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף ורך, כ-5 דקות.מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה, עד שהוא מפיץ ניחוח.

בישול המרק:

מוסיפים את העגבניות הקצוצות (או המרוסקות), רסק העגבניות, הסוכר, המלח והפלפל.

מערבבים היטב.

יוצקים את ציר הירקות או המים ומביאים לרתיחה.

בישול עדין:

מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 20-25 דקות, עד שהעגבניות רכות והטעמים מתמזגים.

טוחנים את המרק:

בעזרת בלנדר מוט או בלנדר רגיל, טוחנים את המרק עד למרקם חלק.אם רוצים מרק קרמי, מוסיפים מעט שמנת לבישול או קרם קוקוס ומערבבים.

הגשה: 

מוזגים את המרק לקערות ומקשטים בעלי בזיליקום טריים.

ניתן להגיש לצד לחם טרי או קרוטונים.

טיפ: הוספת מעט פפריקה מעושנת או קמצוץ צ'ילי גרוס תעניק למרק עומק טעם ייחודי.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי