מתכון למאפינס מלוחים
(צילום: pixabay)

מתכונים ואוכל

מתכון למאפינס מלוחים, קלילים וטעימים

מאפינס מלוחים, קלים להכנה ומלאי טעם – הפתרון המושלם לארוחת בוקר, נשנוש או תוספת מרשימה לשולחן
מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון למאפינס מלוחים
(צילום: pixabay)
אא

מצרכים (לכ-12 מאפינס):

2 כוסות קמח (רגיל או קמח כוסמין)

1 כף אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כוס גבינה צהובה מגוררת (כמו צ'דר או עמק)

1 כוס גבינה לבנה או קוטג'

2 ביצים

1/4 כוס שמן זית

1/2 כוס חלב (או מים לתוצאה פרווה)

תוספות אפשריות: זיתים קצוצים, עשבי תיבול (כמו פטרוזיליה או בצל ירוק), פפריקה מתוקה, עגבניות מיובשות.

אופן ההכנה:

חימום התנור והכנת התבנית:

חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.

רפדו תבנית מאפינס עם מנג'טים או שומנו אותה קלות.

הכנת הבלילה:

בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, אבקת האפייה, המלח והפלפל.

בקערה נפרדת, טרפו את הביצים עם השמן, הגבינה הלבנה והחלב עד לקבלת תערובת אחידה.הוסיפו את תערובת הנוזלים למרכיבים היבשים וערבבו בעדינות עד לאיחוד.

הוסיפו את הגבינה המגוררת והתוספות שבחרתם וערבבו קלות.

מילוי ואפייה:

מלאו כל שקע בתבנית עד כ-3/4 גובה.אפו בתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.

הגשה:

הוציאו את המאפינס מהתנור ותנו להם להתקרר מעט לפני ההגשה.מתאימים לארוחות בוקר, כמתאבן או לצד סלט.

טיפ:

ניתן להחליף את הגבינות בתחליפים טבעוניים ולהשתמש בחלב סויה או שקדים לגרסה פרווה.

הוסיפו שומשום או גרעינים מעל לפני האפייה לקישוט ולתוספת קראנץ'.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי