מתכונים ואוכל
1. רוטב ויניגרט בלסמי
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 1 כף דבש
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה או בצנצנת עד שהרוטב מתאחד. ניתן לשמור במקרר.
2. רוטב סילאן
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות סילאן
- 1 כף מיץ לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה עד שהתערובת חלקה. רוטב זה מוסיף מתיקות ומעולה לסלטים מגוונים.
3. רוטב לימון ושום
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
אופן הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד שהשום מתמזג היטב עם השמן והלימון. רוטב זה מעניק טעם חזק ורענן לסלטים.