מתכונים ואוכל
- 2 תפוזים גדולים
- 2 אשכוליות אדומות
- 3 קלמנטינות
- 1 פומלית
- 1/2 בצל סגול, פרוס דק
- 1/4 כוס עלי נענע קצוצים
- 1/4 כוס שקדים קלויים גס
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית ממרח דבש
- מלח ופלפל לפי הטעם
1. הכנת הסלט: קולפים את כל ההדרים ופורסים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. מסדרים את הפרוסות בצורה מעגלית בקערת הגשה גדולה.
2. מפזרים מעל את פרוסות הבצל הסגול, עלי הנענע הקצוצים, פירורי הגבינה הכחולה והשקדים הקלויים.
3. הכנת הרוטב: בקערה נפרדת, מערבבים את מיץ הלימון, שמן הזית, ממרח הדבש, מלח ופלפל עד שהתערובת מתאחדת.
4. יוצקים את הרוטב בנדיבות מעל הסלט ומערבבים בעדינות.
הגשה:
מגישים מיד כדי לשמור על הטריות והרעננות של הסלט. בתיאבון!