מתכון למרק כרוב חורפי ומחמם שתתאהבו בו
(צילום: בינה מלאכותית)

מתכונים ואוכל

מתכון למרק כרוב חורפי ומחמם שתתאהבו בו

כף אחר כף של חום ונחמה: מתכון פשוט ובריא למרק כרוב שיתאים לכל עונה, במיוחד בימי החורף הקרים
מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון למרק כרוב חורפי ומחמם שתתאהבו בו
(צילום: בינה מלאכותית)
אא

מרק כרוב: חום ונחמה בכל כף - מתכון קל ובריא לכל עונה, ובמיוחד לחורף הקר 


מרכיבים:

- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
- 1 כרוב קטן שטוף וקצוץ גס
- 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
- תבלינים: מלח, פלפל שחור, כפית פפריקה, כפית סוכר
- מים רותחים (כדי לכסות את הירקות)

אופן הכנה:

1. בסיר מרק, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
2. מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד כדקה.
3. מוסיפים את תפוחי האדמה והכרוב ומערבבים יחד במשך כ-5 דקות.
4. מוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים ומערבבים היטב.
5. יוצקים מים רותחים עד שהירקות מכוסים, מביאים לרתיחה.
6. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים לפחות שעתיים עד שהכרוב והירקות מתרככים.

טיפים:

- ניתן להוסיף פטריות או בשר כדי לשדרג את הטעם.
- מומלץ להגיש עם לחם טרי בצד.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי