מהו עולש, ואיזה סלט אפשר להכין ממנו?
(צילום: Madeleine Steinbach/shutterstock)

מתכונים ואוכל

מהו עולש, ואיזה סלט אפשר להכין ממנו?

עולש הוא צמח הגדל פרא ומשמש למאכל. טעמו מעט מריר ומזכיר את החסה. הנה מה שאפשר לעשות איתו
מנחם גלזר
הוספת תגובה
מהו עולש, ואיזה סלט אפשר להכין ממנו?
(צילום: Madeleine Steinbach/shutterstock)
אא

עולש (בלועזית: Chicory או Endive), הוא צמח ממשפחת המורכבים, המשמש למאכל. לעולש יש טעם מעט מריר והוא נאכל בעיקר כעלים טריים בסלטים או מבושל בתבשילים שונים. ישנם כמה זנים נפוצים:

עולש עלים (Curly Endive/Frisée): עלים מתולתלים וארוכים, מעט מרירים.

עולש בלגי (Belgian Endive): עלים צפופים וארוכים בצבע לבן-צהבהב.

רדיצ'יו (Radicchio): עולש בצבע סגול-אדום, מריר מעט אך פירותי.

סלט מעולה, מרענן ובריא עם עולש, שאפשר להכין בכמה וריאציות.

הנה רעיון: סלט עולש, תפוחים ואגוזים.

מרכיבים:

2 כוסות עלי עולש (בלגי, מתולתל, או רדיצ'יו, לפי הטעם).

1 תפוח עץ פרוס דק (עדיף ירוק או מתוק לפי הטעם).

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס.

1/4 כוס חמוציות מיובשות (או רימון בעונה).

50 גרם גבינת פטה מפוררת (אופציונלי).

לרוטב:

2 כפות שמן זית.

כף מיץ לימון טרי.

כפית דבש.

חצי כפית חרדל דיז'ון.

מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:

שטפו וייבשו היטב את עלי העולש (ראו הוראות הכשרה למטה).

הניחו בקערה גדולה את עלי העולש, התפוחים, האגוזים והחמוציות.

ערבבו את כל מרכיבי הרוטב בקערית קטנה עד לאיחוד.

מזגו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות.

הוסיפו את גבינת הפטה/גורגונזולה מעל והגישו.

עוד אפשרויות:

סלט חם:

ניתן להקפיץ עולש בלגי על מחבת עם מעט שמן זית, שום ובלסמי.

שילוב עם פירות הדר:

עולש משתלב נהדר עם תפוזים, אשכולית וגרידת לימון.

סלט עולש הוא תוספת מושלמת לארוחה קלה ומרעננת.

איך מכשירים עולש לפי ההלכה?עלי עולש עלולים להכיל חרקים, ולכן חשוב לנקותם היטב לפני השימוש.

יש להפריד את העלים, להשרותם במים עם מעט סבון למשך כשלוש דקות, ולאחר מכן לשטוף היטב כל עלה בנפרד תחת זרם מים.

במידת האפשר, מומלץ לשפשף בעדינות כל עלה עם ספוג כדי לוודא ניקיון מלא.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי