מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים
(צילום: AlexeiLogvinovich/shutterstock)

מתכונים ואוכל

מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים

מנה משביעה, צבעונית ובריאה שמתאימה לארוחה משפחתית חורפית או חגיגית. הפלפלים ממולאים בתערובת עשירה של אורז, ירקות ותבלינים, וניתן להוסיף אגוזים או עדשים לשדרוג
מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים
(צילום: AlexeiLogvinovich/shutterstock)
אא

מרכיבים:

לפלפלים:
6 פלפלים (בצבעים שונים)
מעט שמן זית למריחה

למילוי:
1 כוס אורז (עדיף בסמטי או מלא) מבושל חלקית
1 בצל קטן, קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 גזר מגורד
1 קישוא מגורד (אופציונלי)
1/2 כוס גרגירי תירס או אפונה ירוקה (טריים, משומרים או קפואים)
1/4 כוס חמוציות מיובשות או צימוקים
1/4 כוס אגוזי מלך/שקדים קצוצים (אופציונלי)
2 כפות שמן זית
1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב:
1 כוס עגבניות מרוסקות (משומרות או טריות)
1 כף רסק עגבניות
1/2 כוס מים או ציר ירקות
1 כף שמן זית
מלח, פלפל, וקורט סוכר לאיזון הטעמים

אופן ההכנה:

הכנת הפלפלים:
חתכו את החלק העליון של הפלפלים ושמרו את ה"פקק".
רוקנו את תוכן הפלפלים והניחו בצד.

הכנת המילוי:
חממו שמן זית במחבת רחבה.
טגנו את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
הוסיפו את הגזר, הקישוא, גרגירי התירס או האפונה, וטגנו כ-5 דקות.
הוסיפו את האורז המבושל חלקית, חמוציות, אגוזים, פטרוזיליה והתבלינים. ערבבו היטב והורידו מהאש.

מילוי הפלפלים:
מלאו כל פלפל בתערובת האורז, עד מעט מתחת לשפתו.
הניחו את "פקקי" הפלפלים על הממולאים והניחו בתבנית אפייה.
הכנת הרוטב:ערבבו את כל מרכיבי הרוטב וטעמו.
מזגו את הרוטב סביב הפלפלים בתבנית, כך שהוא יכסה מעט את התחתית.

אפייה:
כסו את התבנית בנייר כסף ואפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות.
הסירו את הכיסוי ואפו עוד 10-15 דקות, עד שהפלפלים מתרככים והרוטב מצטמצם מעט.

שדרוגים ואפשרויות:

תחליף לאורז:
אפשר להשתמש בבורגול, קינואה או עדשים מבושלות.

תוספת גבינה:
לגרסה מיוחדת, פזרו מעט גבינת פרמזן או מוצרלה מעל כל פלפל לפני האפייה.

חריפות קלה:
הוסיפו מעט פלפל צ'ילי קצוץ לתערובת או לרוטב.

הגשה:
מומלץ להגיש עם לחם טרי, טחינה בצד, וסלט רענן.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי