מתכונים ואוכל
מרכיבים:
לפלפלים:
6 פלפלים (בצבעים שונים)
מעט שמן זית למריחה
למילוי:
1 כוס אורז (עדיף בסמטי או מלא) מבושל חלקית
1 בצל קטן, קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 גזר מגורד
1 קישוא מגורד (אופציונלי)
1/2 כוס גרגירי תירס או אפונה ירוקה (טריים, משומרים או קפואים)
1/4 כוס חמוציות מיובשות או צימוקים
1/4 כוס אגוזי מלך/שקדים קצוצים (אופציונלי)
2 כפות שמן זית
1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב:
1 כוס עגבניות מרוסקות (משומרות או טריות)
1 כף רסק עגבניות
1/2 כוס מים או ציר ירקות
1 כף שמן זית
מלח, פלפל, וקורט סוכר לאיזון הטעמים
אופן ההכנה:
הכנת הפלפלים:
חתכו את החלק העליון של הפלפלים ושמרו את ה"פקק".
רוקנו את תוכן הפלפלים והניחו בצד.
הכנת המילוי:
חממו שמן זית במחבת רחבה.
טגנו את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
הוסיפו את הגזר, הקישוא, גרגירי התירס או האפונה, וטגנו כ-5 דקות.
הוסיפו את האורז המבושל חלקית, חמוציות, אגוזים, פטרוזיליה והתבלינים. ערבבו היטב והורידו מהאש.
מילוי הפלפלים:
מלאו כל פלפל בתערובת האורז, עד מעט מתחת לשפתו.
הניחו את "פקקי" הפלפלים על הממולאים והניחו בתבנית אפייה.
הכנת הרוטב:ערבבו את כל מרכיבי הרוטב וטעמו.
מזגו את הרוטב סביב הפלפלים בתבנית, כך שהוא יכסה מעט את התחתית.
אפייה:
כסו את התבנית בנייר כסף ואפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות.
הסירו את הכיסוי ואפו עוד 10-15 דקות, עד שהפלפלים מתרככים והרוטב מצטמצם מעט.
שדרוגים ואפשרויות:
תחליף לאורז:
אפשר להשתמש בבורגול, קינואה או עדשים מבושלות.
תוספת גבינה:
לגרסה מיוחדת, פזרו מעט גבינת פרמזן או מוצרלה מעל כל פלפל לפני האפייה.
חריפות קלה:
הוסיפו מעט פלפל צ'ילי קצוץ לתערובת או לרוטב.
הגשה:
מומלץ להגיש עם לחם טרי, טחינה בצד, וסלט רענן.