מתכון לסלט עגבניות עם שום – ללא חריף
(צילום: בינה מלאכותית)

מתכונים ואוכל

מתכון לסלט עגבניות עם שום – ללא חריף

זהו סלט מרענן ופשוט להכנה, שמדגיש את הטעם הטבעי של העגבניות והשום, מבלי להוסיף חריפות. מתאים כתוספת לכל ארוחה
מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון לסלט עגבניות עם שום – ללא חריף
(צילום: בינה מלאכותית)
אא

מרכיבים:

4-5 עגבניות בשלות, קצוצות לקוביות קטנות או פרוסות (לפי העדפה).

2 שיני שום קצוצות דק מאוד או כתושות.

2 כפות שמן זית.כף מיץ לימון טרי או חומץ בלסמי.

מלח לפי הטעם.

עלי פטרוזיליה קצוצים (חופן קטן, לא חובה).

אופציונלי: קורט סוכר לאיזון חמיצות העגבניות.

אופן ההכנה:

הכנת העגבניות:

חתכו את העגבניות לצורה הרצויה (קוביות קטנות או פרוסות עגולות).

העבירו לקערת ערבוב.

הוספת השום:

הוסיפו את השום הקצוץ לעגבניות.

ניתן להתאים את כמות השום לפי הטעם האישי – אם אתם מעדיפים טעם מעודן, השתמשו רק בשן אחת.

תיבול:

מזגו שמן זית ומיץ לימון (או חומץ בלסמי) על העגבניות והשום.

פזרו מלח לפי הטעם, והוסיפו קורט סוכר אם העגבניות חמוצות מדי.

קישוט:

ערבבו בעדינות והוסיפו פטרוזיליה קצוצה מעל הסלט.

הגשה:

הניחו לסלט לנוח 5-10 דקות כדי שהטעמים יתמזגו היטב.

טיפים ושדרוגים:

למרקם עשיר יותר: אפשר להוסיף זיתי קלמטה חתוכים או פרוסות דקות של גבינת מוצרלה/פטה.

למראה צבעוני: השתמשו בעגבניות שרי במגוון צבעים (אדומות, צהובות וכתומות).

לארוחה קלילה: הגישו את הסלט על פרוסת לחם קלוי כמתאבן.

התוצאה:

סלט רענן עם ניחוח שום עדין וטעמים פשוטים ומאוזנים, מושלם לליווי ארוחות קיץ או כתוספת קלה לארוחה העיקרית.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי