מתכונים ואוכל
מרכיבים:
4-5 עגבניות בשלות, קצוצות לקוביות קטנות או פרוסות (לפי העדפה).
2 שיני שום קצוצות דק מאוד או כתושות.
2 כפות שמן זית.כף מיץ לימון טרי או חומץ בלסמי.
מלח לפי הטעם.
עלי פטרוזיליה קצוצים (חופן קטן, לא חובה).
אופציונלי: קורט סוכר לאיזון חמיצות העגבניות.
אופן ההכנה:
הכנת העגבניות:
חתכו את העגבניות לצורה הרצויה (קוביות קטנות או פרוסות עגולות).
העבירו לקערת ערבוב.
הוספת השום:
הוסיפו את השום הקצוץ לעגבניות.
ניתן להתאים את כמות השום לפי הטעם האישי – אם אתם מעדיפים טעם מעודן, השתמשו רק בשן אחת.
תיבול:
מזגו שמן זית ומיץ לימון (או חומץ בלסמי) על העגבניות והשום.
פזרו מלח לפי הטעם, והוסיפו קורט סוכר אם העגבניות חמוצות מדי.
קישוט:
ערבבו בעדינות והוסיפו פטרוזיליה קצוצה מעל הסלט.
הגשה:
הניחו לסלט לנוח 5-10 דקות כדי שהטעמים יתמזגו היטב.
טיפים ושדרוגים:
למרקם עשיר יותר: אפשר להוסיף זיתי קלמטה חתוכים או פרוסות דקות של גבינת מוצרלה/פטה.
למראה צבעוני: השתמשו בעגבניות שרי במגוון צבעים (אדומות, צהובות וכתומות).
לארוחה קלילה: הגישו את הסלט על פרוסת לחם קלוי כמתאבן.
התוצאה:
סלט רענן עם ניחוח שום עדין וטעמים פשוטים ומאוזנים, מושלם לליווי ארוחות קיץ או כתוספת קלה לארוחה העיקרית.
רוצים לקבל חיזוקים, סגולות ועדכונים כל יום? הצטרפו לקבוצה השקטה שלנו בוואטסאפ! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו