מתכונים ואוכל
מרכיבים (ל-4-6 מנות):
לעוף ולתפוחי האדמה:
1 עוף שלם (אפשר לחתוך ל-8 חלקים) או 8 שוקי עוף.
6 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לרבעים.
2 גזרים גדולים, חתוכים לעיגולים עבים.
1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות.
1 בצל סגול, פרוס לפרוסות עבות.
1/4 כוס שמן זית.
1 כף פפריקה מתוקה.
1 כפית כמון.
1/2 כפית כורכום.
4 שיני שום כתושות.
מלח ופלפל לפי הטעם.
לתוספת המיוחדת:
1/2 כוס אגוזי מלך או שקדים קצוצים גס.
1/4 כוס חמוציות מיובשות.
2 כפות דבש או סילאן.
מעט פטרוזיליה קצוצה (לזילוף בסוף).
אופן ההכנה:
הכנת העוף ותפוחי האדמה:חממו תנור ל-200 מעלות צלזיוס.הניחו את העוף בקערה גדולה יחד עם תפוחי האדמה, הגזרים, הבטטה והבצל הסגול.
הוסיפו שמן זית, פפריקה, כמון, כורכום, שום, מלח ופלפל.
ערבבו היטב כך שכל המרכיבים יצופו בתבלינים.
אפייה ראשונה:
סדרו את העוף והירקות בתבנית אפייה רחבה ומעט עמוקה, כך שיהיה מספיק מקום לחום להתפזר.
כסו בנייר כסף ואפו במשך 45 דקות.
הכנת התוספת המיוחדת:
בינתיים, קלו את האגוזים קלות במחבת יבשה עד שהם מתחילים להזהיב ולהפיץ ניחוח.
ערבבו אותם עם חמוציות ודבש או סילאן.
אפייה נוספת:
לאחר 45 דקות, הסירו את נייר הכסף והוסיפו מעל את תערובת האגוזים והחמוציות.
החזירו לתנור ואפו עוד 25-30 דקות, עד שהעוף מקבל צבע זהוב-שחום יפה ותפוחי האדמה רכים.
הגשה:
פזרו פטרוזיליה קצוצה מעל המנה לפני ההגשה, להגברת הטעם והרעננות.
הגישו לצד סלט ירוק טרי או טחינה קרמית.
טיפים ושדרוגים:
להעשרת הטעמים:
אפשר להוסיף פרוסות דקות של לימון או ענפי רוזמרין לתבנית בזמן האפייה.
לטוויסט מתקתק יותר: הוסיפו קוביות של דלעת או סלק לירקות.
תחליפים:
במקום אגוזים, ניתן להשתמש בגרעיני דלעת או חמניות קלויים.
תוצאה:
מנה חגיגית ומשפחתית, עם שילוב טעמים מנחם של עוף ותפוחי אדמה ותוספת פריכה ומתוקה שמרימה את המנה לגבהים חדשים.
בתיאבון!