מתכון לפירה שורשים מפנק
(צילום: בינה מלאכותית)

מתכונים ואוכל

מתכון לפירה שורשים מפנק

פירה שורשים הוא מנה חורפית חמימה שמשלבת טעמים עמוקים ומתוקים מהשורשים השונים. המנה קלילה, בריאה ומגוונת, ומתאימה כתוספת עשירה לארוחה חגיגית או אפילו כארוחה בפני עצמה

מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון לפירה שורשים מפנק
(צילום: בינה מלאכותית)
אא

מרכיבים (ל-4 מנות):

2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות.

1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות.

2 גזרים, קלופים וחתוכים לעיגולים.

1 שורש סלרי (סלריאק), קלוף וחתוך לקוביות.

1/2 כוס שמנת מתוקה או קרם קוקוס (לגרסה פרווה).

50 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית (לגרסה טבעונית).

מלח ופלפל לפי הטעם.

קורט אגוז מוסקט (אופציונלי).

עלי פטרוזיליה קצוצים (לקישוט).

אופן ההכנה:

בישול השורשים:

הניחו את כל קוביות השורשים (תפוחי אדמה, בטטה, גזר ושורש סלרי) בסיר גדול.

כסו במים עד לגובה השורשים והוסיפו מעט מלח.הביאו לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו עד שהשורשים מתרככים, כ-20-25 דקות.

סינון:

סננו את המים, אך שמרו מעט מנוזלי הבישול בצד (כ-1/4 כוס) למקרה שתצטרכו לדלל את הפירה בהמשך.

מעיכה:

העבירו את השורשים לקערה גדולה ומעכו אותם בעזרת מועך תפוחי אדמה או בלנדר ידני, עד לקבלת מרקם חלק או גס (לפי העדפה).

תיבול והעשרה:

הוסיפו את החמאה (או שמן הזית) והשמנת המתוקה (או קרם הקוקוס).ערבבו היטב עד שהחומרים נטמעים, ותיבלו במלח, פלפל וקורט אגוז מוסקט.אם הפירה סמיך מדי, הוסיפו מעט מנוזלי הבישול ששמרתם.

הגשה:

העבירו את הפירה לכלי הגשה, פזרו מעל פטרוזיליה קצוצה להגשה מרעננת.

שדרוגים וטיפים:

למראה צבעוני:

הוסיפו סלק קטן מבושל למתכון – זה יעניק לפירה צבע ורדרד מדהים וטעם מתקתק.

לגרסה קרמית במיוחד:

ערבבו את השורשים עם גבינת פרמזן מגוררת או גבינת שמנת.

תיבול נוסף:

הוסיפו שום צלוי או מעט טימין קצוץ לבישול יחד עם השורשים.

התוצאה:

פירה שורשים עשיר, רך ומנחם שמשלב טעמים מתוקים ועדינים של ירקות שורש. תוספת מושלמת לכל מנה עיקרית, או כבסיס למנה קלילה ובריאה!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי