5 יתרונות בריאותיים של תירס
(צילום: shutterstock/Piroschka)

בריאות המזון

5 יתרונות בריאותיים של תירס

תירס הוא דגן מזין וטעים שנמצא בשימוש ברחבי העולם במגוון מאכלים. מעבר להיותו טעים ומשביע, לתירס יש יתרונות בריאותיים רבים שיכולים לתרום לתזונה מאוזנת ולבריאות הכללית

מנחם גלזר
הוספת תגובה
5 יתרונות בריאותיים של תירס
(צילום: shutterstock/Piroschka)
אא

1. עשיר בסיבים תזונתיים

למה זה טוב?
תירס מכיל כמות מכובדת של סיבים תזונתיים המסייעים לשמירה על תפקוד תקין של מערכת העיכול.

התוצאה:
הפחתת בעיות עיכול כמו עצירות.שמירה על תחושת שובע לאורך זמן, מה שעוזר בניהול משקל.

 

2. תורם לאנרגיה זמינה

למה זה טוב?
תירס עשיר בפחמימות מורכבות, שהן מקור מצוין לאנרגיה זמינה לגוף.

התוצאה:
שיפור הביצועים הפיזיים והנפשיים.מתאים במיוחד לפני פעילות גופנית או לאחריה.

3. מכיל נוגדי חמצון

למה זה טוב?
תירס צהוב מכיל נוגדי חמצון כמו לוטאין וזאקסנטין, שמועילים לבריאות העיניים.

התוצאה:
הפחתת הסיכון לניוון מקולרי הקשור לגיל.הגנה מפני נזקי רדיקלים חופשיים בגוף.

4. מספק ויטמינים ומינרלים

למה זה טוב?

תירס מכיל ויטמינים חשובים כמו ויטמין B1 (תיאמין), B3 (ניאצין) וחומצה פולית, לצד מינרלים כמו מגנזיום ואשלגן.

התוצאה:תמיכה בתפקוד מערכת העצבים.חיזוק השרירים והלב.סיוע במניעת אנמיה הודות לחומצה הפולית.

5. מתאים לתזונה ללא גלוטן

למה זה טוב?
תירס הוא דגן טבעי נטול גלוטן, ולכן מהווה חלופה מצוינת לאנשים הסובלים מצליאק או רגישות לגלוטן.

התוצאה:
אפשרות להכין מגוון מנות כמו פולנטה, טורטיות וקמח תירס, המתאימות לתפריט ללא גלוטן.

לסיכום

תירס הוא לא רק טעים, אלא גם מזון בעל ערכים תזונתיים מרשימים שיכולים לשפר את בריאותכם. הוא מתאים לתפריטים מגוונים, עשיר באנרגיה, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון, ומהווה תוספת מצוינת לכל ארוחה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי