בריאות המזון
למה זה טוב?
תירס מכיל כמות מכובדת של סיבים תזונתיים המסייעים לשמירה על תפקוד תקין של מערכת העיכול.
התוצאה:
הפחתת בעיות עיכול כמו עצירות.שמירה על תחושת שובע לאורך זמן, מה שעוזר בניהול משקל.
למה זה טוב?
תירס עשיר בפחמימות מורכבות, שהן מקור מצוין לאנרגיה זמינה לגוף.
התוצאה:
שיפור הביצועים הפיזיים והנפשיים.מתאים במיוחד לפני פעילות גופנית או לאחריה.
למה זה טוב?
תירס צהוב מכיל נוגדי חמצון כמו לוטאין וזאקסנטין, שמועילים לבריאות העיניים.
התוצאה:
הפחתת הסיכון לניוון מקולרי הקשור לגיל.הגנה מפני נזקי רדיקלים חופשיים בגוף.
למה זה טוב?
תירס מכיל ויטמינים חשובים כמו ויטמין B1 (תיאמין), B3 (ניאצין) וחומצה פולית, לצד מינרלים כמו מגנזיום ואשלגן.
התוצאה:תמיכה בתפקוד מערכת העצבים.חיזוק השרירים והלב.סיוע במניעת אנמיה הודות לחומצה הפולית.
למה זה טוב?
תירס הוא דגן טבעי נטול גלוטן, ולכן מהווה חלופה מצוינת לאנשים הסובלים מצליאק או רגישות לגלוטן.
התוצאה:
אפשרות להכין מגוון מנות כמו פולנטה, טורטיות וקמח תירס, המתאימות לתפריט ללא גלוטן.
תירס הוא לא רק טעים, אלא גם מזון בעל ערכים תזונתיים מרשימים שיכולים לשפר את בריאותכם. הוא מתאים לתפריטים מגוונים, עשיר באנרגיה, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון, ומהווה תוספת מצוינת לכל ארוחה.