מתכון למרק תירס מוקרם ו... פרווה 
(צילום: shutterstock/New Africa)

מתכונים ואוכל

מתכון למרק תירס מוקרם ו... פרווה 

מרק תירס עשיר, קרמי ופרווה, שמספק חוויה מנחמת בלי חלב – קל להכנה ומתאים לכל הזדמנות

מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון למרק תירס מוקרם ו... פרווה 
(צילום: shutterstock/New Africa)
אא

מתכון למרק תירס מוקרם ופרווה

מתכון קליל למרק תירס מוקרם שמספק מרקם חלק ועשיר – בלי חלב או חלב קוקוס. המרק מבוסס על קורנפלור ומרק ירקות, ומתאים לכל מי שמחפש מנה טעימה ללא מוצרי חלב.

מרכיבים (ל-4 מנות):

  • 3 כוסות גרגירי תירס (טרי, קפוא או משימורים, מסוננים).
  • 1 בצל קטן, קצוץ.
  • 2 כפות שמן זית (או שמן אחר לפי בחירה).
  • 4 כוסות מרק ירקות (או מים עם אבקת מרק טבעית).
  • 2 כפות קורנפלור.
  • 1/2 כוס מים קרים (לערבוב עם הקורנפלור).
  • מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מעט פפריקה מתוקה או כמון (לא חובה, להוספת טעם).
  • בצל ירוק קצוץ או פטרוזיליה (לקישוט).

אופן ההכנה:

  1. טיגון הבצל:

    • חממו שמן זית בסיר רחב.
    • טגנו את הבצל הקצוץ עד שהוא שקוף ורך, כ-5 דקות.
  2. הוספת התירס והנוזלים:

    • הוסיפו את גרגירי התירס לסיר וערבבו עם הבצל למשך 2-3 דקות.
    • הוסיפו את מרק הירקות והביאו לרתיחה.
  3. בישול ראשוני:

    • הנמיכו את האש ובשלו את המרק על להבה נמוכה במשך 10 דקות, כדי שהטעמים יתמזגו.
  4. עיבוי המרק עם קורנפלור:

    • בקערה נפרדת, ערבבו את הקורנפלור עם חצי כוס מים קרים עד לקבלת תערובת חלקה.
    • הוסיפו את תערובת הקורנפלור לסיר בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד כדי למנוע גושים.
    • המשיכו לבשל עוד 5-7 דקות, עד שהמרק מסמיך למרקם קרמי.
  5. תיבול וגימור:

    • תבלו במלח, פלפל ותבלינים נוספים לפי הטעם.
    • למי שאוהב מרק חלק: ניתן לטחון את המרק בבלנדר ידני עד למרקם הרצוי.
  6. הגשה:

    • הגישו חם, עם מעט בצל ירוק קצוץ או פטרוזיליה מעל לקישוט.

טיפ:
למרק עשיר יותר, אפשר להוסיף מעט שקדים טחונים דק או טחינה גולמית לבלילה, לשיפור הטעם והמרקם.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי