מתכון לסופגניות פרווה – 50 יחידות
(צילום: New Africa/shutterstock)

מתכונים ואוכל

מתכון לסופגניות פרווה – 50 יחידות

סופגניות פרווה אווריריות וטעימות שמתאימות לכל אירוע, במיוחד לחנוכה. הנה מתכון פשוט להכנת כמות גדולה שמתאים ל-50 סופגניות קטנות או בינוניות

מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון לסופגניות פרווה – 50 יחידות
(צילום: New Africa/shutterstock)
אא

מרכיבים:

1 ק"ג קמח לבן (7-8 כוסות).

2 כפות שמרים יבשים (או 50 גרם שמרים טריים).

1/2 כוס סוכר (100 גרם).

1/2 כוס שמן (100 מ"ל).

1/2 2 כוסות מים חמימים (500 מ"ל).

2 ביצים גדולות.

1/2 כפית מלח.

1 כף תמצית וניל (אופציונלי).

שמן לטיגון עמוק.

למילוי ואבקת סוכר:

ריבה, קרם שוקולד, או כל מילוי אהוב.

אבקת סוכר לפיזור מעל.

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, ערבבו את הקמח והשמרים (אם משתמשים בשמרים טריים, המיסו אותם במים עם כף סוכר והניחו לתסיסה של 10 דקות).

הוסיפו את הסוכר, השמן, הביצים, המים ותמצית הווניל ולושו את הבצק היטב במשך 8-10 דקות, עד שהוא הופך לרך וגמיש.

הוסיפו את המלח ולושו שוב.התפחה:כסו את הקערה במגבת לחה או ניילון נצמד, והניחו להתפחה במקום חמים למשך שעה עד שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

עיצוב הסופגניות:

רדדו את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי של כ-2 ס"מ.קרצו עיגולים בקוטר 4-6 ס"מ (תלוי בגודל הרצוי).

הניחו את העיגולים על מגש מקומח והתפיחו שוב כ-30 דקות.

טיגון:

חממו שמן לטיגון עמוק (160-170 מעלות).

טגנו את הסופגניות במשך 2-3 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות באופן אחיד.

הניחו על נייר סופג להסרת עודפי שמן.

מילוי וקישוט:

בעזרת שקית זילוף או מזרק מילוי, מלאו כל סופגניה בריבה או קרם שוקולד.

פזרו אבקת סוכר מעל לפני ההגשה.

טיפים להצלחה:

שימו לב לטמפרטורת השמן:

אם הוא חם מדי, הסופגניות יישרפו מבחוץ ולא יתבשלו מבפנים.

התפחת יתר תהפוך את הבצק לרך מדי וקשה לעבודה, אז עקבו אחרי זמני ההתפחה.

למראה מקצועי, השתמשו ברינגים או כוס בקוטר אחיד לקריצת הסופגניות.

בתיאבון וחג שמח!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי