מתכון למרק בצל עשיר ללא גבינה עם תוספת קרוטוני שום ועשבי תיבול
(צילום: margouillat photo/shutterstock)

מתכונים ואוכל

מתכון למרק בצל עשיר ללא גבינה עם תוספת קרוטוני שום ועשבי תיבול

מרק בצל קלאסי הוא מנה חורפית מנחמת וטעימה. בגרסה זו, אנו מוותרים על הגבינה, אך מוסיפים טוויסט מעניין של קרוטוני שום ועשבי תיבול שמעשירים את הטעם

מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון למרק בצל עשיר ללא גבינה עם תוספת קרוטוני שום ועשבי תיבול
(צילום: margouillat photo/shutterstock)
אא

מרכיבים (ל-4 מנות):

למרק:

5 בצלים גדולים, פרוסים דק.

3 כפות שמן זית או שמן קוקוס.

1 כף סוכר חום (לא חובה, אך מוסיף מתיקות קלה).

3 שיני שום כתושות.

1/2 כוס יין לבן יבש (אופציונלי).

6 כוסות ציר ירקות או מים.

מלח ופלפל לפי הטעם.

עלה דפנה אחד.ענף תימין (או חצי כפית תימין יבש).

לתוספת הקרוטונים:

4 פרוסות לחם כפרי, חתוכות לקוביות.

2 כפות שמן זית.

2 שיני שום כתושות.

1 כף פטרוזיליה או בזיליקום קצוץ.

מלח לפי הטעם.

אופן ההכנה:

1. הכנת המרק:

חממו את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית.הוסיפו את הבצל הפרוס והסוכר (אם משתמשים) ובשלו תוך ערבוב מדי פעם עד שהבצל מזהיב ומקבל גוון קרמלי עמוק (כ-25 דקות).

הוסיפו את השום הכתוש ובשלו דקה נוספת.אם משתמשים ביין, שפכו אותו לסיר ובשלו 2-3 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.

הוסיפו את ציר הירקות, עלה הדפנה והתימין.הביאו לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו על להבה נמוכה כ-30 דקות.

תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.

2. הכנת הקרוטונים:

חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.

ערבבו בקערה את קוביות הלחם עם שמן הזית, השום הכתוש, עשבי התיבול והמלח.

פזרו את קוביות הלחם בתבנית אפייה ואפו כ-10 דקות עד שהן זהובות ופריכות.

3. הגשה:

מזגו את המרק החם לקערות הגשה.פזרו מעל כל מנה קרוטונים פריכים והוסיפו מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט.

טיפ:

להעמקת הטעם, ניתן להכין את המרק יום מראש – הטעמים רק ישתפרו.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי