כך תכינו דג מלוח בבית באפס מאמץ 
(צילום: canvas)

מתכונים ואוכל

כך תכינו דג מלוח בבית באפס מאמץ 

הכנת דג מלוח בבית היא תהליך פשוט ומסורתי שניתן לבצע עם כמה רכיבים בסיסיים. נפוץ להשתמש בדגים כמו סלמון או מקרל למליחה. הנה מתכון בסיסי להכנת סלמון מלוח ביתי

מנחם גלזר
תגובה אחת
כך תכינו דג מלוח בבית באפס מאמץ 
(צילום: canvas)
אא

רכיבים:

1 קילוגרם פילה סלמון טרי, עם עור או בלעדיו

1 כוס מלח גס

1/2 כוס סוכר לבן

כמה עלי בזיליקום או שמיר (לא חובה)

הוראות הכנה:

ניקוי הדג:

התחילו בניקוי הדג מקשקשים ובדיקה שאין עצמות.

אם אתם משתמשים בדג עם עור, השאירו את העור כלפי מטה במהלך ההכנה.

הכנת התערובת:

בקערה, ערבבו יחד את המלח והסוכר.

אפשר להוסיף גם עלי בזיליקום או שמיר קטועים לתערובת לתת נגיעה עשבית לדג.

מריחת התערובת על הדג:

שפכו מחצית מהתערובת על תחתית מכל או תבנית, שימו את פילה הדג מעל, ואז כסו את הדג בשארית התערובת, כך שהוא יהיה מכוסה לחלוטין.

כיסוי והשקעה:

כסו את המכל בניילון נצמד או מכסה ושימו משקולות קלות על גבי הדג, כגון קופסת שימורים קטנה. השקעה זו תורמת לכך שהמלח יספוג לתוך הדג, ויסייע בתהליך השימור.

השרייה במקרר:

השאירו את הדג במקרר למשך 24-36 שעות. הזמן המדויק תלוי בעובי הפילה ובכמה מלוח אתם רוצים שהדג יהיה.

שטיפה ופריסה:

לאחר מכן, הוציאו את הדג מהמקרר, שטפו אותו היטב תחת מים קרים כדי להסיר שאריות מלח, וייבשו אותו במגבת נייר.

פרסו את הדג לפרוסות דקות והגישו.

הסלמון המלוח שהכנתם יכול לשמש כתוספת מעולה לסלטים, למנות קרות או כחטיף בכיבוד.

אפשר גם לשמר אותו בשמן זית במיכל אטום לשימוש עתידי.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי