מרק כרישה משביע וטעים מחמישה מרכיבים 
(צילום: P Kyriakos/shutterstock)

מתכונים ואוכל

מרק כרישה משביע וטעים מחמישה מרכיבים 

מרק פשוט ומשביע שמורכב מחמישה מרכיבים בלבד יכול להיות מנה מושלמת לארוחה חמימה ונוחה. הנה מתכון למרק תפוחי אדמה וכרישה

מנחם גלזר
הוספת תגובה
מרק כרישה משביע וטעים מחמישה מרכיבים 
(צילום: P Kyriakos/shutterstock)
אא

רכיבים:

3-4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וקצוצים לקוביות

1 כרישה בינונית, קלופה וקצוצה לקוביות

1 בצל גדול, קצוץ דק

1 ליטר מרק עוף או צמחי (לפי בחירה)

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

מיזוג מרכיבים:

בסיר בינוני, מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתרכך ומקבל צבע זהוב.

הוספת הירקות:

מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והכרישה לסיר ומערבבים יחד עם הבצל כדי שהטעמים יתחברו.

בישול:

מוסיפים את מרק העוף או הצמחי, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומביאים לרתיחה.

לאחר שהמרק מגיע לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה והכרישה רכים.

מיקסום (לפי בחירה):

אם אתם מעדיפים מרק חלק יותר, תוכלו להשתמש במוט בלנדר כדי לערבל את המרק ישירות בסיר עד לקבלת עקביות חלקה.

הגשה:

מגישים את המרק חם, עם פרוסת לחם טרי בצד או כריך חם.

מרק זה הוא ארוחה מזינה ומחממת, מושלמת לימים קרים או כאשר אתם מחפשים משהו פשוט ומרגיע להכנה.

להמשך קריאה
שאלות ותשובות
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי