מתכונים ואוכל
רכיבים לבצק:
500 גרם קמח לבן
50 גרם סוכר
11 גרם שמרים יבשים
250 מ"ל חלב פושר
50 גרם חמאה מומסת
מעט מלח
1 ביצה
רכיבים למילוי:
100 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר חום
2 כפות קינמון טחון
רכיבים לקרם גבינה טבעי:
200 גרם גבינת קרם טבעית
50 גרם סוכר אבקה
1 כפית תמצית וניל
2-3 כפות שמנת מתוקה או חלב
הוראות הכנה:
הכנת הבצק:
בקערה גדולה, מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומלח. מוסיפים חלב, חמאה מומסת וביצה ולשים לבצק חלק ואחיד.
מכסים את הבצק ומניחים לו לתפוח כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו.
הכנת המילוי:
מערבבים בקערה חמאה רכה, סוכר חום וקינמון עד לקבלת תערובת אחידה.ה
רכבת הגלילות:
פורסים את הבצק על משטח מקומח לריבוע גדול.
מורחים את תערובת המילוי על פני הבצק וגוללים לרולדה ארוכה.
חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ ומניחים את הגלילות על תבנית משומנת.
אפייה:
אופים בתנור מותאם ל-180 מעלות צלזיוס למשך כ-25 דקות או עד שהגלילות משחימות ומתפחות.
הכנת הקרם:
בזמן שהגלילות נמצאות בתנור, מערבבים גבינת קרם, סוכר אבקה, תמצית וניל ושמנת מתוקה בקערה עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
הגשה:
מורחים את הקרם על הגלילות החמות מהתנור.
הקרם יימס קצת ויחדור לגלילות.הגלילות מוגשות חמות ומוכנות להנאה.
ניתן להגיש אותן כקינוח או כחטיף מתוק לצד כוס קפה או תה.
רוצים לקבל חיזוקים, סגולות ועדכונים כל יום? הצטרפו לקבוצה השקטה שלנו בוואטסאפ! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו