מתכונים ואוכל
רכיבים לבצק:
500 גרם קמח לבן
50 גרם סוכר
11 גרם שמרים יבשים
250 מ"ל חלב פושר
50 גרם חמאה מומסת
מעט מלח
1 ביצה
רכיבים למילוי:
100 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר חום
2 כפות קינמון טחון
רכיבים לקרם גבינה טבעי:
200 גרם גבינת קרם טבעית
50 גרם סוכר אבקה
1 כפית תמצית וניל
2-3 כפות שמנת מתוקה או חלב
הוראות הכנה:
הכנת הבצק:
בקערה גדולה, מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומלח. מוסיפים חלב, חמאה מומסת וביצה ולשים לבצק חלק ואחיד.
מכסים את הבצק ומניחים לו לתפוח כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו.
הכנת המילוי:
מערבבים בקערה חמאה רכה, סוכר חום וקינמון עד לקבלת תערובת אחידה.ה
רכבת הגלילות:
פורסים את הבצק על משטח מקומח לריבוע גדול.
מורחים את תערובת המילוי על פני הבצק וגוללים לרולדה ארוכה.
חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ ומניחים את הגלילות על תבנית משומנת.
אפייה:
אופים בתנור מותאם ל-180 מעלות צלזיוס למשך כ-25 דקות או עד שהגלילות משחימות ומתפחות.
הכנת הקרם:
בזמן שהגלילות נמצאות בתנור, מערבבים גבינת קרם, סוכר אבקה, תמצית וניל ושמנת מתוקה בקערה עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
הגשה:
מורחים את הקרם על הגלילות החמות מהתנור.
הקרם יימס קצת ויחדור לגלילות.הגלילות מוגשות חמות ומוכנות להנאה.
ניתן להגיש אותן כקינוח או כחטיף מתוק לצד כוס קפה או תה.