גלילות גבינה וקינמון שמכינים בחמש דקות
(צילום: Karetnikava Lizaveta/shutterstock)

מתכונים ואוכל

גלילות גבינה וקינמון שמכינים בחמש דקות

אם אתם מחפשים להכין גלילות טעימות עם קרם טבעי, הנה מתכון לגלילות קינמון עם קרם גבינה טבעי שתוכלו להכין בקלות בבית

מנחם גלזר
הוספת תגובה
גלילות גבינה וקינמון שמכינים בחמש דקות
(צילום: Karetnikava Lizaveta/shutterstock)
אא

רכיבים לבצק:

500 גרם קמח לבן

50 גרם סוכר

11 גרם שמרים יבשים

250 מ"ל חלב פושר

50 גרם חמאה מומסת

מעט מלח

1 ביצה

רכיבים למילוי:

100 גרם חמאה רכה

200 גרם סוכר חום

2 כפות קינמון טחון

רכיבים לקרם גבינה טבעי:

200 גרם גבינת קרם טבעית

50 גרם סוכר אבקה

1 כפית תמצית וניל

2-3 כפות שמנת מתוקה או חלב

הוראות הכנה:

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומלח. מוסיפים חלב, חמאה מומסת וביצה ולשים לבצק חלק ואחיד.

מכסים את הבצק ומניחים לו לתפוח כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו.

הכנת המילוי:

מערבבים בקערה חמאה רכה, סוכר חום וקינמון עד לקבלת תערובת אחידה.ה

רכבת הגלילות:

פורסים את הבצק על משטח מקומח לריבוע גדול.

מורחים את תערובת המילוי על פני הבצק וגוללים לרולדה ארוכה.

חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ ומניחים את הגלילות על תבנית משומנת.

אפייה:

אופים בתנור מותאם ל-180 מעלות צלזיוס למשך כ-25 דקות או עד שהגלילות משחימות ומתפחות.

הכנת הקרם:

בזמן שהגלילות נמצאות בתנור, מערבבים גבינת קרם, סוכר אבקה, תמצית וניל ושמנת מתוקה בקערה עד לקבלת קרם חלק ואחיד.

הגשה:

מורחים את הקרם על הגלילות החמות מהתנור.

הקרם יימס קצת ויחדור לגלילות.הגלילות מוגשות חמות ומוכנות להנאה.

ניתן להגיש אותן כקינוח או כחטיף מתוק לצד כוס קפה או תה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי