מתכונים ואוכל
רכיבים:
1 עוף שלם, נקי ומפולט
1/4 כוס שמן זית4
שיניים שום, כתושות
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור טחון
2 כפות רוזמרין טרי, קטוע דק
2 כפות טימין טרי, קטוע דק
1 כפית מרווה טריה, קטועה דק
כמה ענפי אזוב להכנסה בבטן העוף (אופציונלי)
חצי לימון, למיץ ולשימוש בתוך העוף
הוראות הכנה:
הכנת העוף:
חממו תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
הניחו את העוף בתבנית אפייה.
הכנת התערובת למריחה:
בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית עם השום הכתוש, מלח, פלפל, רוזמרין, טימין ומרווה.
סחטו מעל את מיץ הלימון וערבבו היטב.
מריחת העוף:
מרחו את תערובת השמן והתבלינים על כל חלקי העוף, כולל מתחת לעור בעדינות, כדי להבטיח שהתבלינים יחדרו לתוך הבשר.
מילוי העוף:
הכניסו את חצי הלימון המשומש וענפי אזוב לתוך העוף, אם בחרתם להשתמש בהם.
הדבר יעזור לעוף לשמור על לחותו ויעשיר את הטעמים.
אפייה:
כסו את העוף בנייר אלומיניום ואפו במשך כ-1 שעה.
לאחר מכן, הסירו את הנייר והמשיכו לאפות עוד כ-30 דקות או עד שהעור משחים והעוף מוכן כשהבשר לבן והנוזלים שנפלטים צלולים.
הגשה:
הוציאו את העוף מהתנור ותנו לו לנוח כמה דקות לפני הגשה.
חתכו והגישו עם תוספת של ירקות אפויים או סלט טרי.מנה זו מתאימה לארוחות חגיגיות או לארוחת סוף שבוע מיוחדת.
השילוב של עשבי התיבול עם העוף מבטיח שכל ביס יהיה עשיר בטעמים ובניחוחות.