מתכון ללחמניות מאפינס אנגליות טעימות במיוחד 
(צילום: SunKids/shutterstock)

מתכונים ואוכל

מתכון ללחמניות מאפינס אנגליות טעימות במיוחד 

לחמניות מאפינס אנגליות הן בחירה מצוינת לארוחת בוקר או חטיף טעים לצד כוס תה. הנה מתכון פשוט להכנת לחמניות מאפינס אנגליות ביתיות

מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון ללחמניות מאפינס אנגליות טעימות במיוחד 
(צילום: SunKids/shutterstock)
אא

רכיבים:

450 גרם קמח כל-שימוש (כ-3 כוסות)

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

15 גרם שמרים טריים (או 7 גרם שמרים יבשים)

300 מ"ל מים פושרים (כ-1.25 כוסות)

חצי כפית סודה לשתייה (אופציונלי למרקם קצת יותר פורזי)

הוראות הכנה:

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, ערבבו את הקמח עם המלח והסוכר.

המיסו את השמרים במים הפושרים, והוסיפו לתערובת הקמח.

ערבבו עד לקבלת בצק אחיד.

אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט מים נוספים.

לישה ותפיחה:

לשו את הבצק על משטח עבודה למשך כ-10 דקות עד שהוא נעים ורך.

כסו את הבצק ותנו לו לתפוח במקום חמים למשך כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.

הכנת הלחמניות:

לאחר התפיחה, הוציאו את הבצק ורדדו אותו על משטח מקומח לעובי של כ-1 ס"מ.

חתכו עיגולים בעזרת גלגלת עיגול או כוס.

אפייה:

מחממים מחבת כבדה או פלנצ'ה על אש בינונית.

ניתן לטגן קלות את הלחמניות על המחבת ללא שומן כ-5-7 דקות מכל צד, עד שהן תופחות ומזהיבות.

הגשה:

הגישו את הלחמניות חמות. אפשר לחתוך לשניים ולהגיש עם חמאה, ריבה, או כבסיס לסנדוויץ' אנגלי קלאסי עם ביצה וגבינה.

המאפינס האנגליים הם בחירה נהדרת לארוחת בוקר או לכל עת במהלך היום, מוסיפים נגיעה מיוחדת וביתית לכל ארוחה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי