מסמלי החג: לביבות קלאסיות לחנוכה שאתם חייבים להכין
(צילום: Olga_Nefedova/shutterstock)

מתכונים ואוכל

מסמלי החג: לביבות קלאסיות לחנוכה שאתם חייבים להכין

לביבות תפוחי אדמה עם טוויסט מעניין: טעים, פריך ומסורתי לחג החנוכה

מנחם גלזר
הוספת תגובה
מסמלי החג: לביבות קלאסיות לחנוכה שאתם חייבים להכין
(צילום: Olga_Nefedova/shutterstock)
אא

לביבות תפוחי אדמה הן מאכל מסורתי שמסמל את חג החנוכה. המתכון הקלאסי כולל תפוחי אדמה, בצל, ביצים וקמח, והן מטוגנות בשמן חם עד שהן פריכות וזהובות. זהו מאכל אהוב על רבים, עם אפשרויות שונות לשדרוגים וטעמים. 

כדי להכין לביבות מושלמות, חשוב להקפיד על סחיטת הנוזלים מתפוחי האדמה והבצל לפני הטיגון, מה שמסייע להשגת מרקם פריך. ניתן להגיש את הלביבות עם מגוון מטבלים כמו שמנת חמוצה או רסק תפוחים, מה שמוסיף טעמים נוספים לחגיגה הקולינרית של חנוכה.

מצרכים:

- 5 תפוחי אדמה (כק"ג)
- בצל גדול
- 2 ביצים
- שן שום טחונה
- חצי כוס קמח
- מעט סוכר
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. קולפים, שוטפים ומגררים את הבצל ותפוחי האדמה בפומפייה.

2. סוחטים היטב את הנוזלים מתפוחי האדמה והבצל, ומניחים בקערה.

3. מוסיפים לקערה את שאר המצרכים - ביצים, שום, קמח ותבלינים ומערבבים היטב.

4. מחממים שמן במחבת גדולה וכבדה (בערך חצי מגובה הלביבות).

5. מטגנים את הלביבות כף בכף (כף-כף וחצי לכל לביבה).

6. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים.

7. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם.

הגשה מומלצת: מגישים עם שמנת חמוצה, יוגורט או סלט ביצים.

טיפ: ניתן להגיש לצד מאכלים מסורתיים אחרים של חנוכה כמו סופגניות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי