מתכונים ואוכל
רכיבים:
1/4 כוס מיץ תפוזים טרי
1/4 כוס שמן זית איכותי
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית חרדל דיז'ון
1 כפית דבש (או סירופ מייפל לגרסה טבעונית)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 שן שום כתושה (אופציונלי)
קליפת תפוז מגוררת לטעם (כפית אחת עד שתיים)
הוראות הכנה:
שילוב החומרים:
בקערה קטנה, שלבו את מיץ התפוזים, מיץ הלימון, שמן הזית, החרדל, הדבש, והשום הכתוש אם בחרתם להשתמש בו.
ערבבו היטב עד שהרוטב נראה אחיד.
תיבול:
תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
הוסיפו את קליפת התפוז המגוררת וערבבו שוב.
טעימת הרוטב חשובה כדי לוודא שהתיבול מאוזן ולפי העדפתכם.
שימור והגשה:
רוטב זה נשמר היטב במקרר בכלי אטום למשך כמה ימים.
יש לערבב היטב לפני השימוש.
הרוטב יכול לשמש להתבלת סלט ירקות, סלט עלים ירוקים או כתוספת לצלוחית ירקות נאים.
רוטב הדרים זה יוסיף נגיעה טרייה וחמצמצה לכל מנה ויכול לשמש כתוספת מושלמת למגוון רחב של מנות.
השילוב של חומציות עדינה מהתפוזים והלימון עם מתיקות הדבש ועומק הטעם מהחרדל, מייצרים פלטת טעמים עשירה ומרתקת.