מתכונים ואוכל
רכיבים:
1 כוס שעועית אדומה, מושרית לילה ומבושלת עד ריכוך
. ניתן להשתמש גם בשעועית מוכנה מקופסה
2 כפות שמן צמחי
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 שיניים שום, כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר
1 פלפל ירוק חריף (רק אם רוצים. ההודים אוהבים חריף)
1 כפית כמון טחון
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית תבלין גראם מסלה
מלח לפי הטעם
3 כוסות מרק ירקות או מים
1 עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות
חצי כוס חלב קוקוס או שמנת חמוצה לטעם עדין יותר (אופציונלי)
כפית רסק עגבניות (אופציונלי)
קורט סוכר
כוסברה טרייה לקישוט
הוראות הכנה:
הכנת הבסיס:
בסיר גדול, חממו את השמן על אש בינונית. הוסיפו את הבצל, השום, והג'ינג'ר וטגנו עד שהבצל מזהיב.
הוספת תבלינים:
הוסיפו את הכמון, הכורכום, הפפריקה, והגראם מסלה וטגנו עוד מספר דקות עד שהתערובת מתחילה לריח.
הוספת הנוזלים והעגבניות:
הוסיפו את העגבניות, רסק העגבניות אם משתמשים, וסוכר אם רוצים. תנו לתערובת לבשל כמה דקות, ולאחר מכן הוסיפו את המרק ירקות או המים.
הוספת השעועית:
הוסיפו את השעועית המבושלת לסיר וערבבו היטב. הביאו לרתיחה, הנמיכו את הלהבה ותנו למרק לבשל על להבה נמוכה לפחות 20 דקות, כדי שהטעמים יתמזגו.
הוספת חלב קוקוס:
אם בחרתם להשתמש בחלב קוקוס או שמנת חמוצה, הוסיפו אותו לקראת סוף הבישול וערבבו טוב.
הגשה:
הגישו את המרק חם, מעל חתכו כוסברה טרייה לקישוט.
מרק זה מתאים להגשה כמנה ראשית עם לחם חם או אורז, ומספק ארוחה מזינה וחמימה. התיבול ההודי מוסיף טעמים עמוקים ומורכבים שיכולים לשדרג כל ארוחה חורפית.