רוצים לבשל בריא? אלו 5 כללי הזהב שאתם חייבים להכיר 
(צילום: udra11/shutterstock)

בריאות המזון

רוצים לבשל בריא? אלו 5 כללי הזהב שאתם חייבים להכיר 

בישול בריא הפך לחלק חשוב בחיינו היומיומיים, וישנם כללים בסיסיים שכדאי ליישם כדי להבטיח שארוחותינו יהיו לא רק טעימות אלא גם מזינות ותורמות לבריאותנו

מנחם גלזר
הוספת תגובה
רוצים לבשל בריא? אלו 5 כללי הזהב שאתם חייבים להכיר 
(צילום: udra11/shutterstock)
אא

בחירת מרכיבים טריים ואיכותיים:
ככל שהמוצרים טריים יותר, כך הם שומרים על יותר ויטמינים ומינרלים. בחרו בירקות ופירות העונה, בשרים ודגים באיכות גבוהה, ומוצרים מינימליים בעיבוד.

הפחתה בשימוש במלח ובסוכר:
מלח וסוכר ברמות גבוהות יכולים לגרום לבעיות בריאותיות לטווח הארוך. שאפו להפחית בשימוש בהם ולהחליף אותם בתבלינים טבעיים ובתחליפים בריאים כמו דבש או סירופ מייפל לבישולים מתוקים, ומלח עשבים כמו סליקורניה, לבישול מלוח.

בישול בשיטות בריאות:
אפייה, קיטור, ובישול על גריל חשמלי או במחבת נטולת שומן הם דרכים בריאות יותר להכנת מזון. כיום ישנו סיר ש'אופה' את המזון ללא שמן בכלל, וכדאי לברר עליו. שיטות אלו שומרות על רוב הערכים התזונתיים של המזון ומפחיתות בצריכת שומנים מוספים.

השתמשו בשמנים בריאים:
בחרו בשמנים בעלי רמה גבוהה של חומצות שומן בלתי רוויות כמו שמן זית, שמן קנולה או שמן אבוקדו. שמנים אלו טובים יותר לבריאות הלב ולתזונה מאוזנת.

שילוב מזונות מכל קבוצות המזון:
לכל ארוחה כדאי להוסיף ירקות, פחמימות מורכבות, מקור לחלבון ושומן בריא, כדי לשמור על איזון תזונתי נכון.

על ידי שילוב הכללים הללו ביומיום שלכם, תוכלו ליהנות ממטבח בריא שלא רק טוב לגוף אלא גם טעים ומזין.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי