מתכונים ואוכל
מרכיבים:
- 3 סלקים בינוניים
- 2 תפוחי עץ (עדיף גרנד סמיט)
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- כפית מלח
- כף רכז רימונים
- כפית דבש
- שן או שתיים של שום כתוש (אופציונלי)
- חופן פטרוזיליה קצוצה- חופן אגוזים מסוכרים
אופן הכנה:
1. מבשלים את הסלקים עם הקליפה בסיר עם מים רותחים עד שהם מתרככים (כ-30-40 דקות). אם סכין חדה ננעצת בקלות, הם מוכנים.
2. מסננים את הסלקים ומקלפים אותם מתחת לזרם מים.
3. חותכים את הסלקים לקוביות ומעבירים לקערה.
4. מקלפים את התפוחים, חותכים גם אותם לקוביות ומוסיפים לקערה עם הסלקים.
5. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה נפרדת את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח, רכז רימונים, דבש ושום כתוש אם רוצים.
6. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
7. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים שוב.
8. שומרים במקרר לפחות לשעה לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו.
בתיאבון!