בריאות המזון
מחקרים שבוצעו על הקשר שבין צריכת שעועית ירוקה לבין מחלת הסרטן הוכיחו כי בשעועית יש סיבים שנלחמים בין היתר בתאים סרטניים, ואף יכולים למנוע את סרטן המעי הגס - הקשור לבעיות עיכול שונות. הפפטידים שבשעועית הירוקה נמצאו כזרזי מניעת מחלות, והוכח כי יש להם יכולת לעצור את צמיחת התאים הסרטניים.
מה עוד אנחנו יודעים על השעועית שעוזר לנו לקבל את ההחלטה לצרוך אותה יותר? הנה כמה יתרונות שכדאי להכיר:
מקור עשיר לסיבים: שעועית ירוקה מכילה סיבים תזונתיים התומכים בעיכול בריא ועוזרים למנוע בעיות כמו עצירות וסוכרת מסוג 2.
מכילה נוגדי חמצון: השעועית הירוקה עשירה בנוגדי חמצון כמו ויטמין C, ויטמין A ופלבונואידים, המסייעים במלחמה ברדיקלים חופשיים ותומכים בבריאות העור והעיניים.
מקור לוויטמינים ומינרלים: שעועית ירוקה מספקת מגוון ויטמינים ומינרלים כולל ויטמין K, החשוב לקרישת דם ובריאות העצמות, ויטמין B, מגנזיום וברזל.
עשויה להקל על דלקות: הפלבונואידים ונוגדי החמצון בשעועית הירוקה יכולים לעזור להפחית דלקות בגוף, מה שמועיל במצבים כרוניים כמו מחלות לב וארטריטיס.תומכת בבריאות הלב: הפיברים בשעועית ירוקה יכולים לעזור להוריד את רמות הכולסטרול הרע בדם, מה שתורם למניעת מחלות לב.