מתכונים ואוכל
רוטב זה הוא קלאסי ומושלם עבור סלטים ירוקים, סלטי עגבניות או אפילו סלטים עם ירקות קלויים. להכנת הרוטב תזדקקו ל-5 כפות חומץ בלסמי, 3 כפות שמן זית, 2 כפיות חרדל, כף דבש, חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל. ערבבו את כל המרכיבים יחד בקערה או צנצנת, ותיהנו מרוטב חמצמץ ומתקתק שישדרג כל סלט.
רוטב טחינה הוא רוטב עשיר ומזין שמתאים כמעט לכל סוגי הסלטים. כדי להכין אותו, ערבבו 4 כפות טחינה גולמית עם מיץ מחצי לימון, 1 שן שום כתושה, 4 כפות שמן זית, 3/4 כוס מים קרים מאוד וכפית מלח. הוסיפו עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה וכוסברה. הרוטב הזה נהדר לסלטים על בסיס ירקות קשים כמו כרוב או גזר.
רוטב חרדל ודבש הוא רוטב מתוק-חריף שמוסיף טעם ייחודי לכל סלט. כדי להכין אותו, ערבבו 2 כפות חרדל דיז'ון עם 3 כפות דבש, 4-5 כפות שמן זית, מיץ מלימון שלם ושן שום קלופה וכתושה. הוסיפו חצי כפית פלפל שחור והקפיצו הכל יחד עד שהמרכיבים מתאחדים.