שלושה רעיונות לרטבים, שיהפכו את הסלט לחוויה
אילוסטרציה. (צילום: Rimma Bondarenko/shutterstock)

מתכונים ואוכל

שלושה רעיונות לרטבים, שיהפכו את הסלט לחוויה

רטבים יכולים להפוך כל סלט לחוויה קולינרית מרהיבה. הנה שלושה רעיונות לרטבים פשוטים וטעימים שיכולים לשדרג כל סלט באשר הוא

מנחם גלזר
הוספת תגובה
שלושה רעיונות לרטבים, שיהפכו את הסלט לחוויה
אילוסטרציה. (צילום: Rimma Bondarenko/shutterstock)
אא

1. רוטב ויניגרט בלסמי

 רוטב זה הוא קלאסי ומושלם עבור סלטים ירוקים, סלטי עגבניות או אפילו סלטים עם ירקות קלויים. להכנת הרוטב תזדקקו ל-5 כפות חומץ בלסמי, 3 כפות שמן זית, 2 כפיות חרדל, כף דבש, חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל. ערבבו את כל המרכיבים יחד בקערה או צנצנת, ותיהנו מרוטב חמצמץ ומתקתק שישדרג כל סלט.

2. רוטב טחינה ירוקה

   רוטב טחינה הוא רוטב עשיר ומזין שמתאים כמעט לכל סוגי הסלטים. כדי להכין אותו, ערבבו 4 כפות טחינה גולמית עם מיץ מחצי לימון, 1 שן שום כתושה, 4 כפות שמן זית, 3/4 כוס מים קרים מאוד וכפית מלח. הוסיפו עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה וכוסברה. הרוטב הזה נהדר לסלטים על בסיס ירקות קשים כמו כרוב או גזר.

3. רוטב חרדל ודבש

  רוטב חרדל ודבש הוא רוטב מתוק-חריף שמוסיף טעם ייחודי לכל סלט. כדי להכין אותו, ערבבו 2 כפות חרדל דיז'ון עם 3 כפות דבש, 4-5 כפות שמן זית, מיץ מלימון שלם ושן שום קלופה וכתושה. הוסיפו חצי כפית פלפל שחור והקפיצו הכל יחד עד שהמרכיבים מתאחדים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי