מתכונים ואוכל
ממרח אבוקדו סגול הוא לא רק טעים ובריא, אלא גם מרשים וייחודי בזכות צבעו המיוחד.
הצבע הסגול מתקבל משילוב של אבוקדו עם ירקות או פירות בעלי פיגמנט סגול-אדום.
הנה המתכון:
מרכיבים:
1 אבוקדו בשל.
1/2 כוס כרוב סגול קצוץ.
1/2 לימון (למיץ).
1 שן שום קטנה (לא חובה).
מלח ופלפל לפי הטעם.
1 כף שמן זית (לא חובה).
אופן ההכנה:
בישול הכרוב הסגול:
כדי להעצים את הצבע ולרכך את המרקם, בשלו את הכרוב הסגול במים רותחים למשך 2-3 דקות, ואז סננו אותו.
טחינת המרכיבים:
הכניסו את האבוקדו, הכרוב הסגול, מיץ הלימון והשום למעבד מזון.עבדו עד לקבלת מרקם חלק. אם הממרח סמיך מדי, הוסיפו מעט מים או שמן זית.
תיבול:
הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם, וערבבו היטב.
הגשה:
העבירו את הממרח לקערה, וקשטו בעלים ירוקים (כמו כוסברה או פטרוזיליה) או שומשום קלוי.טיפ לצבע עשיר ועמוק יותר:הוסיפו 1-2 כפות מיץ סלק מבושל או חתיכת סלק קטן מבושל לתערובת. זה יעמיק את הצבע הסגול ויוסיף מתיקות עדינה.