3 תיבולים מיוחדים לתפוחי אדמה, שעוד לא ניסיתם
(צילום: liza1979/shutterstock)

מתכונים ואוכל

3 תיבולים מיוחדים לתפוחי אדמה, שעוד לא ניסיתם

אוהבים תפוחי אדמה אך נמאס לכם מהטעמים הרגילים והמשעממים? במיוחד בשבילכם חשבנו על שלושה רטבים מדהימים, שמשתלבים היטב עם תפוחי אדמה, במיוחד כשהם אפויים בתנור

מנחם גלזר
הוספת תגובה
3 תיבולים מיוחדים לתפוחי אדמה, שעוד לא ניסיתם
(צילום: liza1979/shutterstock)
אא

רוטב אדום מתובל

מצרכים:
- 2 בצלים קצוצים
- 2-3 פלפלים צבעוניים
- 3-4 שיני שום
- 2 כפות פפריקה אדומה
- 1/2 כפית כורכום
- מלח ופלפל שחור-קופסת עגבניות חתוכות עם רוטב 

אופן ההכנה:
- מטגנים בצל עד הזהבה
- מוסיפים פלפלים, עגבניות ושום
- מתבלים בתבלינים
- מוסיפים תפוחי אדמה ומים
- מבשלים כשעה עד שהרוטב מסמיך

רוטב שמנת ופטריות

מצרכים:
- פטריות
- בצל
- שום
- חמאה
- שמנת
- גבינה צהובה- קורט מלח 
- קמח להסמכה 
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד ואופים במשך כשעה, עד להתרככות מלאה של תפוחי האדמה. 

רוטב סילאן וסויה

מצרכים:
- 1/2 כוס שמן צמחי
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1/2 כוס סילאן
- כפית אבקת קפה נמס
נכון שנשמע הזוי להוסיף נס קפה נמס לרוטב? תתפלאו, אבל שפים רבים ברחבי העולם עושים את זה, כדי לקבל רוטב עם מרירות עדינה וצבע 'שחום'. 

תיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי