רץ בוואטסאפ
אם עדיין לא שמעתם את השם בריאן ואנסינק מארה"ב, כדאי שתחקרו עליו שכן מדובר באיש עם מקצוע מעניין למדי - פסיכולוג מזון.
פסיכולוג מזון בודק את הקשרים הסמויים שבין ההתנהגות האנושית ודפוסיה, לבין המזון שנצרך על ידינו.
אחד המחקרים היותר מפורסמים שלו הוא זה שבדק את הקשר בין האופן שבו אתם מאחסנים את הפירות והירקות, לבין רמת הבריאות והרגלי התזונה שלכם.
ומה נמצא?
תתכוננו ל'הפתעה של החיים': החוקר גילה כי כשאנחנו רואים את הפירות, אנחנו צורכים אותם יותר ומכאן שהרגלי האכילה שלנו הופכים לבריאים יותר, כי אנחנו צורכים פחות מתוקים או חטיפים לא בריאים.
למשל, אנשים שנהגו לסדר קערה יפה במטבח או במקום מרכזי אחר בבית ובה פירות טריים מכל הסוגים, גילו כי הפירות 'נעלמו' מהקערה זמן קצר לאחר מכן.
ומה קורה כאשר אתם נמצאים במטבח מלוכלך ומבולגן? הפסיכולוג מצא כי אתם אוכלים פי שניים יותר, ובדרך כלל מזונות שאינם בריאים לכם. "גילינו שאנשים ששמו על הדלפק או השיש קערה עם פירות טריים ויפים, שקלו 5 ק"ג פחות מאנשים שלא אימצו את השיטה הזו", הוא מסכם ומציע לכולם לשנות את הרגלי האחסון של המזון ולנקות את המטבח לעתים קרובות יותר, כדי לא לאכול יותר.