3 מאכלים שעשירים בסיבים תזונתיים
(צילום: Tatjana Baibakova/shutterstock)

בריאות המזון

3 מאכלים שעשירים בסיבים תזונתיים

רוצים להגדיל את צריכת הסיבים התזונתיים היומית שלכם? לפניכם 5 סוגים של מזונות שיעזרו לכם בכך 

מנחם גלזר
הוספת תגובה
3 מאכלים שעשירים בסיבים תזונתיים
(צילום: Tatjana Baibakova/shutterstock)
אא

זרעי צ'יה:

אין סיכוי שעוד לא שמעתם על הזרעים השחורים והכל כך עמוסים בטוב הללו: זרעי צ'יה הם בין הזרעים הבריאים ביותר שיש, בהיותם עשירים ביותר בסיבים תזונתיים בריאים, בחומצות שומן כמו אומה 3 ועוד. מנה אחת של 100 גרם זרעים מכילה 35% סיבים מהכמות המומלצת ביום לאדם מבוגר. 

זאת ועוד. הזרעים השחורים המדהימים הללו מכילים כמות גדולה מאוד של מגנזיום וסידן, כך שכשאתם אוכלים אותם, אתם בעצם מעניקים לגוף שלכם אנרגיה בלתי נדלית. 

את זרעי הצ'יה נהוג להוסיף לסלטי ירקות ופירות, לתבשילים קרים ואף לשייקים או יוגורט. 
חובבי הז'אנר מוסיפים אותם גם לקציצות בשריות ולמנות עיקריות נוספות, כדי להעניק לגוף את המתנה של הסיבים, המגנזיום והסידן היומית. 

שיבולת שועל: 

שיבולת שועל אף היא בין הדגנים הבריאים שתוכלו לצרוך. בין כל הוויטמינים והמינרלים שיש בה, יש בה גם רמה גבוהה מאוד של סיבים תזונתיים בריאים. רק כדי לשבר את האוזן - בכוס אחת ממוצעת יש כמות של כ-10 גרם סיבים תזונתיים שעוזרים לשמור על בריאות המעיים. 

אגסים: 

הפרי העסיסי והמתוק הזה הוא 'פצצה' של סיבים תזונתיים שאין כדוגמתה. 
כשאתם אוכלים אגס גדול אתם מעניקים לגופכם 6 גרם של סיבים תזונתיים, ולא רק. באגסים יש ויטמין C ומחקר שנעשה עליהם לפני כמה שנים מצא שנוגדי החמצון שבהם אף עשויים למנוע סרטן.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי