אם תאכלו את הפרי האדום הזה בכל יום - תחזקו את מערכת החיסון 
(צילום: Vasin Hirunwiwatwong/shutterstock)

בריאות המזון

אם תאכלו את הפרי האדום הזה בכל יום - תחזקו את מערכת החיסון 

כל הסיבות להתחיל לצרוך פלפל גמבה: האם ידעתם שהוא הירק העשיר ביותר (!) בויטמין C?

מנחם גלזר
הוספת תגובה
אם תאכלו את הפרי האדום הזה בכל יום - תחזקו את מערכת החיסון 
(צילום: Vasin Hirunwiwatwong/shutterstock)
אא

הפלפל האדום, הידוע גם כגמבה, הוא אוצר תזונתי מפתיע. מחקרים מראים כי זהו הירק העשיר ביותר בוויטמין C, עם תכולה מרשימה של 190 מ"ג ל-100 גרם[4]. למעשה, גמבה אדומה בינונית אחת מכילה כ-140 מ"ג ויטמין C, שהם כ-1.5 מהכמות היומית המומלצת לאדם בוגר. מעניין לציין כי פלפל אדום מכיל פי 3 יותר ויטמין C מתפוז, למרות שכולם בחורף מחפשים דווקא תפוזים. 

אם עוד לא התחלתם להכין את גופכם לחורף, ועוד לא התחלתם לחזק את מערכת החיסון על ידי ויטמין C, הרי שזוהי הזדמנות טובה להתחיל. 

לפלפל גמבה יש גם נוגדי חמצון חזקים כמו הויטמין C, שכולם יחד מסייעים בהפחתת הסיכון ללקות במחלות לב, בשבץ מוחי ובסרטן. ויטמין C גם חיוני לחיזוק מערכת החיסון, ולייצור קולגן - החיוני לבריאות העור והעצמות. 

מחקרים עדכניים מציינים כי צריכה גבוהה של ויטמין C (עד 1,000 מ"ג ליום) עשויה להועיל במניעת מחלות. 
הדרך המומלצת ביותר לצרוך פלפל אדום היא בצורתו הטבעית, ללא בישול כלשהו. באופן כזה יישמרו כל הויטמינים והמינרלים ואתם תרוויחו את מלוא העוצמה של הויטמין C.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי