הלחם שמשגע את הרשת: לחם כוסמת מחמישה מרכיבים
(צילום: בינה מלאכותית)

מתכונים ואוכל

הלחם שמשגע את הרשת: לחם כוסמת מחמישה מרכיבים

אם אתם מחפשים לחם ללא גלוטן שמעולה לדיאטות שונות, ועדיין לא ניסיתם לחם כוסמת - אתם מפספסים פה להיט קולינרי חשוב. נסו והיווכחו 

מנחם גלזר
הוספת תגובה
הלחם שמשגע את הרשת: לחם כוסמת מחמישה מרכיבים
(צילום: בינה מלאכותית)
אא

כדי להכין את המתכון שכולם מדברים עליו ברשתות החברתיות, שהפך לוויראלי וזכה לעשרות גרסאות, תצטרכו:

  • כוסמת ירוקה טבעית (לא קלויה) - חבילה שנמכרת בחנויות טבע
  • כוס וחצי מים להשריית הכוסמת
  • כף שמרים יבשים
  • שתי כפות סילאן
  • אגוזים בשלל סוגים וצבעים

למרות שישנן גרסאות רבות להכנת הלחם הזה, אנחנו בחרנו בגרסה הקלה ביותר, שאותה מכינים בפחות מחצי שעה. מה בכל זאת לוקח זמן בכל הגרסאות? השריית הכוסמת.

עליכם להשרות את הכוסמת במשך לילה שלם, כשהיא מכוסה כולה במים בתוך קערה עמוקה. הכוסמת זקוקה לפחות ל-8 שעות השרייה כדי להתרכך.

לאחר ההשרייה, יש לטחון את הכוסמת היטב במעבד מזון, להוסיף את שאר החומרים, ולאפות בתנור במשך שעה וחצי או עד שהלחם מתייצב.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי