אוהבים פלאפל אבל לא יכולים לאכול חומוס? יש תחליפים 
(צילום: New Africa/shutterstock)

מתכונים ואוכל

אוהבים פלאפל אבל לא יכולים לאכול חומוס? יש תחליפים 

חשקה נפשכם בפלאפל, אבל אתם לא יכולים לאכול חומוס מפאת רגישות - הכנו לכם שלושה מתכונים לפלאפל, מתחליפים טעימים לא פחות 

מנחם גלזר
הוספת תגובה
אוהבים פלאפל אבל לא יכולים לאכול חומוס? יש תחליפים 
(צילום: New Africa/shutterstock)
אא

פלאפל מתחליפי חומוס
פלאפל מתחליפי חומוס מאפשר יצירתיות במטבח ומביא טעמים ומרקמים חדשים לצלחת. כל אחת מהגרסאות מתאימה לטבעונים, לאוכלי גלוטן או נטולי גלוטן, ומשתלבת היטב עם סלט טרי, טחינה ולחם טרי.
כי מי אמר שהמאכל האהוב חייב להיות מבוסס על חומוס, כשישנן תחלופות לא פחות טובות?

לפניכם שלושה מתכונים שאתם חייבים לנסות:

1. פלאפל עדשים כתומות

מרקם קליל וטעם עדין
עדשים כתומות הן מקור מצוין לחלבון ודורשות זמן השריה קצר יותר בהשוואה לחומוס.

מרכיבים:

  • 2 כוסות עדשים כתומות (מושרות למשך שעה)
  • בצל אחד גדול
  • 2 שיני שום
  • צרור פטרוזיליה או כוסברה
  • 1 כף כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2-3 כפות קמח אורז

אופן ההכנה:

  1. טחנו את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. צרו כדורים, וטגנו בשמן עמוק או אפו בתנור.

2. פלאפל משעועית לבנה

טעם קרמי ועשיר
שעועית לבנה מספקת טעם חלק ועדין עם נגיעה מתוקה שמעשירה את המנה.

מרכיבים:

  • 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
  • 2 שיני שום
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • 1 כף כמון
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה
  • מעט מיץ לימון
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה (לקשירה)

אופן ההכנה:

  1. מעכו את השעועית יחד עם שאר המרכיבים עד לקבלת מרקם דמוי בצק.
  2. עצבו כדורים וטגנו עד להזהבה, או אפו בתנור.

3. פלאפל קינואה ועדשים ירוקות

גרסה מודרנית ובריאה במיוחד
קינואה ועדשים ירוקות משתלבות ליצירת פלאפל עשיר בחלבון, עם מרקם ייחודי ומעט קראנצ'י.

מרכיבים:

  • 1 כוס קינואה מבושלת
  • 1 כוס עדשים ירוקות מבושלות
  • חופן עלי כוסברה
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כף כמון
  • 1/2 כף כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 כפות קמח שיבולת שועל (לקשירה)

אופן ההכנה:

  1. טחנו את המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת תערובת מעט גסה.
  2. עצבו לכדורים, וטגנו או אפו בתנור.
להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי