המזון הפלאי שמשנה חיים: איך פסיליום יכול לשפר את הבריאות שלכם
(צילום: FotoHelin/shutterstock/Josh Namdar)

בריאות

המזון הפלאי שמשנה חיים: איך פסיליום יכול לשפר את הבריאות שלכם

סיבים תזונתיים שמסייעים להפחתת כולסטרול, שיפור מערכת העיכול ותחושת שובע – גלו איך פסיליום יכול לעשות את ההבדל הבריאותי שאתם מחפשים.

אלעד צור
הוספת תגובה
המזון הפלאי שמשנה חיים: איך פסיליום יכול לשפר את הבריאות שלכם
(צילום: FotoHelin/shutterstock/Josh Namdar)
אא

לפסיליום, הסובין של צמח הלחך (Plantago ovata), יש מגוון רחב של יתרונות בריאותיים בזכות תכולת הסיבים התזונתיים המרוכזת שבו. סיבים אלו מהווים חלק בלתי נפרד מתזונה מאוזנת, ומחקרים רבים מצביעים על השפעתם החיובית על מערכות שונות בגוף.

רגע לפני שנצלול לפרטים, סיפור קטן: לפני כמה שנים הגיעו אלי בעל ואישה לייעוץ במטרה להפחית את רמות הכולסטרול שלהם. המלצתי לבעל לשלב פסיליום בתזונה היומית, והאישה, מתוך סקרנות, החליטה לנסות גם.

כעבור שבועיים, השניים חזרו למרפאה. האישה סיפרה בהתלהבות: "זה פשוט מדהים! אני שבעה לאורך כל היום, התחלתי לאכול פחות, תנועתיות המעיים שלי השתפרה, ואפילו ירדתי קילו וחצי." במקביל, גם רמות הכולסטרול של הבעל הראו ירידה משמעותית.

 

יתרונות בריאותיים של פסיליום

שיפור תנועתיות המעיים

סיבי הפסיליום יכולים להתנפח עד פי 25 ממשקלם, תכונה שמסייעת בשיפור תנועתיות המעיים ומניעת עצירות. מחקר שפורסם ב-International Journal of Molecular Sciences מצא כי פסיליום מייעל את תפקוד מערכת העיכול, מגדיל את נפח הצואה ומקצר את זמן המעבר במעי.

יעילות בטיפול בעצירות

מחקר נוסף שפורסם ב-Alimentary Pharmacology and Therapeutics הראה כי פסיליום יעיל יותר מטיפולים מסורתיים בעצירות כרונית. הוא שיפר את תדירות היציאות ואת רכות הצואה בקרב המשתמשים.

תחושת שובע מוגברת

היכולת של פסיליום לספוח מים יוצרת תחושת מלאות ממושכת, המסייעת בהפחתת צריכת המזון ובירידה במשקל.

הפחתת סיכון למחלות לב וסוכרת

מחקרים מראים כי פסיליום מסייע בהפחתת הסיכון למחלות כמו סרטן המעי הגס, מחלות לב וסוכרת. מחקר שפורסם ב-European Journal of Clinical Nutrition מצא כי שימוש קבוע בפסיליום הוריד את הסיכון למחלות לב בכ-15% בממוצע.

הפחתת רמות הכולסטרול הרע (LDL)

היכולת הייחודית של הפסיליום לספוח חומצות מרה מפחיתה את רמות הכולסטרול בדם. כשהפסיליום סופח את חומצות המרה, הגוף משתמש בכולסטרול מהדם ליצירת חומצות חדשות, מה שמוביל לירידה ברמות ה-LDL.

במחקר שפורסם ב-American Journal of Clinical Nutrition, נמצא כי שילוב של פסיליום עם תרופות סטטינים הפחית את רמות הכולסטרול בצורה משמעותית יותר לעומת שימוש בסטטינים בלבד – תוצאה השקולה למינון כפול של התרופה.

השפעה על הטריגליצרידים

מחקר נוסף ב-Journal of Lipid Research הראה כי פסיליום מפחית גם את רמות הטריגליצרידים, תורם לשיפור פרופיל השומנים בדם, אך אינו משפיע על רמות הכולסטרול אצל אנשים עם ערכים תקינים מלכתחילה.

נגיש וזול

הפסיליום נמכר בחנויות טבע בצורות שונות, מתפזורת ועד אריזות מוכנות, ובעלות של שקלים בודדים לקילו.

 

החסרונות שחשוב להכיר

בעוד הפסיליום נחשב בטוח לשימוש, יש להקפיד על שתייה מספקת של מים בעת השימוש בו. מחסור בנוזלים עלול להוביל לעצירות ואף לכאבי בטן.

מחקר שפורסם ב-Clinical Gastroenterology and Hepatology הדגיש כי מינונים גבוהים של פסיליום ללא שתייה מספקת עלולים לגרום לחסימת מעיים, במיוחד אצל אנשים עם היסטוריה של בעיות עיכול.

בנוסף, מחקר שפורסם ב-Annals of Allergy, Asthma & Immunology ציין כי פסיליום עלול לגרום לתגובות אלרגיות נדירות, במיוחד בקרב אנשים עם רגישות יתר.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי