יהדות
ארץ ישראל ידועה בעצי הזית שלה. המרכיב העיקרי והאיכותי בעץ הוא כמובן – הזיתים; הן למאכל והן להפקת שמן. אך עץ הזית הוא הרבה יותר מזה: האם ידעתם שגם לעלים שלו יש תועלת רבה לבריאות שלנו?
מי שמחפש חליטה טעימה שעוזרת לאיזון לחץ הדם, יכול פשוט לקטוף עלים מעץ הזית, לשטוף אותם היטב, לשים בסיר עם מים ולהביא לרתיחה. לאחר הרתיחה, יש לבשל עוד 20 דקות ולסנן את העלים. המים שנשארו, עם כל החומרים הפעילים שהפרישו עלי הזית, הם משקה מעולה שמסייע לאיזון לחץ הדם, כפי שהראו המחקרים וכפי שראינו בקליניקה.
כדאי לשים הרבה מאוד עלי זית בסיר, ממש כמה מאות עלים, ולכסות במים עד גובה העלים, כדי שהמשקה יהיה מרוכז מאוד. כך נקבל תמצית מרוכזת של משקה מצוין לאיזון לחץ הדם.
רצוי לשמור את התמצית בבקבוקים במקרר (עדיף בבקבוק זכוכית ולא בפלסטיק), וכל פעם לקחת מעט (למלא בכוס סנטימטר או שניים מהתמצית), להוסיף מים חמים או פושרים, ולקבל משקה טעים ויעיל לאיזון לחץ הדם.
המשקה בריא לכולם, טעים לכולם, ולא יגרום לירידת לחץ דם, כך שאין מה לחשוש. אפשר לשתות ממנו שלוש, ארבע או חמש כוסות ביום, ללא שום חשש (כל כוס מכילה מעט מהתמצית ורוב הכוס מים).
חליטה זו מסייעת לבריאות הכללית, מכילה המון פוליפנולים – תרכובות בעלות תכונות נוגדות חמצון – וחומרים נוגדי סרטן ודלקת.
וכאמור, עשויה לסייע באיזון לחץ הדם. תיהנו!
נלקח ממגזין ערוץ 2000 בשם ד"ר גיל שחר.