מרכיבים (ל-2-3 מנות):
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 1 עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס גרגירי פול מבושלים או מוקפאים (מופשרים)
- 2 כוסות עלי תרד נקיים מתולעים
- 4 ביצים
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ועמוקה על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא הופך שקוף ורך.
- מוסיפים למחבת את השום, הפלפל האדום והעגבנייה. מבשלים כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים ומשחררים נוזלים.
- מוסיפים את גרגירי הפול, הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל. מערבבים היטב ומבשלים עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את עלי התרד למחבת. מבשלים תוך ערבוב עד שהתרד מצטמצם ומשתלב בתבשיל.
- יוצרים 4 גומות בתבשיל ומוסיפים לתוכן את הביצים.
- מכסים את המחבת, בוזקים מעט פלפל שחור ומלח מעל הביצים, ומבשלים על אש נמוכה עד שמגיעים למידת העשייה הרצויה.
רוצים לקבל חיזוקים, סגולות ועדכונים כל יום? הצטרפו לקבוצה השקטה שלנו בוואטסאפ! לחצו כאן >>>
הירשמו לניוזלטר שלנו ותקבלו את כל החדשות החשובות ישירות למייל
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו