מתכונים ואוכל
מרכיבים ללחם מחמצת (לחם בסיסי):
מחמצת היא תערובת טבעית של חיידקים בדומה לשמרים. מכינים אותה על ידי ערבוב מים וקמח ביחס שווה, ומניחים בצנצנת לכמה ימים. במהלך הזמן הזה נוצרת תערובת חיה שמתאימה לשימוש באפייה של לחמים, עוגיות ומאפים שונים.
אוטוליזה:
בקערה גדולה, ערבבו את הקמח והמים בלבד עד לקבלת תערובת אחידה. השאירו את התערובת לנוח למשך 30-45 דקות.
הוספת מרכיבים ולישה:
לאחר המנוחה, הוסיפו את המחמצת והמלח. ערבבו ולושו את הבצק בידיים או במיקסר עד לקבלת בצק חלק וגמיש. וודאו שהבצק לא דביק מדי.
התפחה ראשונה:
כסו את הקערה בניילון נצמד והתפיחו למשך 6 שעות. בכל חצי שעה בצעו 'קיפול' של הבצק פנימה.
עיצוב הבצק:
העבירו את הבצק למשטח מקומח. עבדו אותו מעט, וצרו את הצורה הרצויה.
התפחה שנייה:
הניחו את הלחם לתפוח למשך שעתיים בטמפרטורת החדר.
אפייה:
אפו בתנור שחומם מראש למשך 40 דקות, או עד שהלחם מקבל גוון זהב עמוק.