לחם מחמצת מחמישה רכיבים? כן, זה אפשרי!
(צילום: Oksana Mizina/shutterstock)

מתכונים ואוכל

לחם מחמצת מחמישה רכיבים? כן, זה אפשרי!

לחם מחמצת קלאסי דורש מעט מאוד מרכיבים, ובעזרת חמישה רכיבים בלבד ניתן להכין לחם טעים, פריך ומלא טעם. התהליך דורש זמן וסבלנות, אך התוצאה בהחלט משתלמת

מנחם גלזר
הוספת תגובה
לחם מחמצת מחמישה רכיבים? כן, זה אפשרי!
(צילום: Oksana Mizina/shutterstock)
אא

מרכיבים ללחם מחמצת (לחם בסיסי):

  • 500 גרם קמח (חיטה לבן, מלא או כוסמין – לפי העדפתכם).
  • 350 מ"ל מים (חמים אך לא רותחים).
  • 100 גרם מחמצת פעילה (שהוכנה לפחות 6-8 שעות לפני השימוש).
  • 10 גרם מלח (כ-1 כף שטוחה).
  • מעט קמח נוסף לקימוח (למניעת הדבקה).

מהי מחמצת פעילה?

מחמצת היא תערובת טבעית של חיידקים בדומה לשמרים. מכינים אותה על ידי ערבוב מים וקמח ביחס שווה, ומניחים בצנצנת לכמה ימים. במהלך הזמן הזה נוצרת תערובת חיה שמתאימה לשימוש באפייה של לחמים, עוגיות ומאפים שונים.

אופן ההכנה:

  1. אוטוליזה:
    בקערה גדולה, ערבבו את הקמח והמים בלבד עד לקבלת תערובת אחידה. השאירו את התערובת לנוח למשך 30-45 דקות.

  2. הוספת מרכיבים ולישה:
    לאחר המנוחה, הוסיפו את המחמצת והמלח. ערבבו ולושו את הבצק בידיים או במיקסר עד לקבלת בצק חלק וגמיש. וודאו שהבצק לא דביק מדי.

  3. התפחה ראשונה:
    כסו את הקערה בניילון נצמד והתפיחו למשך 6 שעות. בכל חצי שעה בצעו 'קיפול' של הבצק פנימה.

  4. עיצוב הבצק:
    העבירו את הבצק למשטח מקומח. עבדו אותו מעט, וצרו את הצורה הרצויה.

  5. התפחה שנייה:
    הניחו את הלחם לתפוח למשך שעתיים בטמפרטורת החדר.

  6. אפייה:
    אפו בתנור שחומם מראש למשך 40 דקות, או עד שהלחם מקבל גוון זהב עמוק.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי