מרק ירקות עשיר ש'מפוצץ' בויטמינים בריאים 
(צילום: Marian Weyo/shutterstock)

מתכונים ואוכל

מרק ירקות עשיר ש"מפוצץ" בוויטמינים בריאים 

כולנו יודעים שמרקים בחורף זה 'הדבר', אולם אין כמו מרק ירקות להשלים את מאגר הויטמינים, ולחזק את מערכת החיסון. הנה מרק שמתאים בדיוק בשביל זה 

מנחם גלזר
הוספת תגובה
מרק ירקות עשיר ש'מפוצץ' בויטמינים בריאים 
(צילום: Marian Weyo/shutterstock)
אא

מרכיבים (ל-6 מנות):

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 גזרים, קלופים ופרוסים
  • 2 קישואים, חתוכים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 סלרי קטן, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 כוס דלעת, חתוכה לקוביות
  • 1 כוס ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים
  • 1 כוס פולים, מקולפים
  • 2 עגבניות גדולות, מגורדות או קלופות וקצוצות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 8 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כף תבלין חוויאג' למרק
  • שורש פטרוזיליה
  • חופן שמיר, קצוץ

אופן ההכנה:

  1. הכנת הירקות:
    חתכו את כל הירקות לפי ההנחיות ברשימת המרכיבים.

  2. טיגון הבצל:
    חממו את שמן הזית בסיר גדול. הוסיפו את הבצל וטגנו אותו עד שהוא הופך לחום ורך.

  3. בישול המרק:
    כשהבצל מוכן, הוסיפו את כל הירקות לסיר. כסו במים רותחים.

  4. הוספת טעמים:
    הוסיפו את רסק העגבניות והתבלינים. ערבבו היטב.

  5. בישול ארוך:
    בשלו את המרק על אש נמוכה במשך שעה וחצי, עד שכל הירקות רכים לחלוטין.

תוספות אפשריות בעת ההגשה:

  • לימון סחוט מעל
  • חופן שקדי מרק או קרוטונים
  • חופן ירק ירוק, כמו פטרוזיליה או שמיר
להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי