מרכיבים (ל-6 מנות):
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 3 שיני שום, כתושות
- 2 גזרים, קלופים ופרוסים
- 2 קישואים, חתוכים לקוביות
- 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 סלרי קטן, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 כוס דלעת, חתוכה לקוביות
- 1 כוס ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים
- 1 כוס פולים, מקולפים
- 2 עגבניות גדולות, מגורדות או קלופות וקצוצות
- 1 כף רסק עגבניות
- 8 כוסות מים רותחים
- 1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כף תבלין חוויאג' למרק
- שורש פטרוזיליה
- חופן שמיר, קצוץ
אופן ההכנה:
-
הכנת הירקות:
חתכו את כל הירקות לפי ההנחיות ברשימת המרכיבים.
-
טיגון הבצל:
חממו את שמן הזית בסיר גדול. הוסיפו את הבצל וטגנו אותו עד שהוא הופך לחום ורך.
-
בישול המרק:
כשהבצל מוכן, הוסיפו את כל הירקות לסיר. כסו במים רותחים.
-
הוספת טעמים:
הוסיפו את רסק העגבניות והתבלינים. ערבבו היטב.
-
בישול ארוך:
בשלו את המרק על אש נמוכה במשך שעה וחצי, עד שכל הירקות רכים לחלוטין.
תוספות אפשריות בעת ההגשה:
- לימון סחוט מעל
- חופן שקדי מרק או קרוטונים
- חופן ירק ירוק, כמו פטרוזיליה או שמיר
רוצים לקבל חיזוקים, סגולות ועדכונים כל יום? הצטרפו לקבוצה השקטה שלנו בוואטסאפ! לחצו כאן >>>
הירשמו לניוזלטר שלנו ותקבלו את כל החדשות החשובות ישירות למייל
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו