מתכון לדג מושט עם ציפוי פריך וטעים
מתכון לדג מושט עם ציפוי פריך וטעים (צילום: בינה מלאכותית)

מתכונים ואוכל

מתכון לדג מושט עם ציפוי פריך וטעים

אוהבים דגים ונמאס לכם קצת משניצל של שישי בצהריים? נסו את מתכון הדג הזה, שאף פעם לא מאכזב 

מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון לדג מושט עם ציפוי פריך וטעים
מתכון לדג מושט עם ציפוי פריך וטעים (צילום: בינה מלאכותית)
אא

רכיבים (ל-4 מנות):

  • 4 פילה דג מושט שטופים ויבשים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לציפוי:

  • 1 כוס פירורי לחם (רגילים או מוזהבים)
  • 1/2 כוס שקדים טחונים (או פאנקו)
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית כמון (לא חובה)
  • קורט מלח ופלפל
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/2 כוס קמח לציפוי ראשוני

אופן ההכנה:

  1. השריית הדג:
    תחילה, השרו את פילה הדג במים עם מיץ לימון למשך חצי שעה. שלב זה מסייע בהוצאת המרירות מהדג.

  2. תיבול הדג:
    לאחר ההשרייה, תבלו את הדג במלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כמון ותבלין שום לפי הטעם.

  3. הכנת הציפוי:
    הכינו שתי קערות:

    • קערה ראשונה: ערבבו פירורי לחם, שקדים טחונים (או פאנקו), קורט מלח ופלפל.
    • קערה שנייה: הניחו ביצים טרופות.
  4. ציפוי וטיגון:
    טבלו כל פילה דג בביצים, ולאחר מכן צפו היטב בתערובת פירורי הלחם והשקדים, משני הצדדים.
    חממו שמן לטיגון עמוק וטגנו את הדג עד להזהבה יפה משני הצדדים.

  5. הגשה:
    הגישו את הדג עם תוספות לפי העדפתכם, כמו אורז, ירקות בתנור או סלטים עשירים.

בתיאבון!

להמשך קריאה

תיקון הנפטרים הגדול בעולם! אל תפספסו את ההזדמנות להציל את נשמת יקירכם. לחצו כאן >>>

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי