המצרכים לפשטידה: ירקות: 1 כוס ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים (ניתן להשתמש בטרי או קפוא). 1 כוס תרד טרי (או עלי מנגולד חתוכים). 2 גזרים מגוררים. 1 בצל קטן, קצוץ דק. 1 תפוח אדמה בינוני, מגורר. 1/2 כוס קישואים מגוררים. 2 שיני שום כתושות. שאר המצרכים: 3 ביצים גדולות. 1/2 כוס קמח מלא או קמח שקדים (לגרסה ללא גלוטן). 1/4 כוס שמן זית או שמן קנולה. 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת (אופציונלי). 1/2 כוס גבינה קשה מגוררת (כמו פרמזן או קשקבל). 1/2 כוס חלב (רגיל, סויה, או שקדים). 1/2 כפית מלח. 1/2 כפית פלפל שחור. 1/4 כפית אגוז מוסקט (לא חובה). אופן ההכנה: טגנו את כל הירקות במחבת עד לשקיפות וריכוך. הורידו מהאש והניחו בצד להתקרר. בקערה גדולה טרפו את הביצים עם כל הנוזלים, והוסיפו את התבלינים והקמח. ערבבו היטב, והוסיפו בהדרגה את הגבינות. חממו את התנור ל-180 מעלות. במקביל, הניחו את קערת הפשטידה במקרר למשך 10 דקות להתייצבות, בזמן שהתנור מתחמם. שפכו את התערובת לתבנית משומנת קלות. פזרו מעל שומשום ושקדים קלופים, ואפו בתנור למשך 40 דקות, עד שהפשטידה זהובה ויציבה מבפנים. חתכו את הפשטידה רק לאחר שהתקררה מעט. בתיאבון!