המצרכים לפשטידה:
ירקות:
- 1 כוס ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים (ניתן להשתמש בטרי או קפוא).
- 1 כוס תרד טרי (או עלי מנגולד חתוכים).
- 2 גזרים מגוררים.
- 1 בצל קטן, קצוץ דק.
- 1 תפוח אדמה בינוני, מגורר.
- 1/2 כוס קישואים מגוררים.
- 2 שיני שום כתושות.
שאר המצרכים:
- 3 ביצים גדולות.
- 1/2 כוס קמח מלא או קמח שקדים (לגרסה ללא גלוטן).
- 1/4 כוס שמן זית או שמן קנולה.
- 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת (אופציונלי).
- 1/2 כוס גבינה קשה מגוררת (כמו פרמזן או קשקבל).
- 1/2 כוס חלב (רגיל, סויה, או שקדים).
- 1/2 כפית מלח.
- 1/2 כפית פלפל שחור.
- 1/4 כפית אגוז מוסקט (לא חובה).
אופן ההכנה:
- טגנו את כל הירקות במחבת עד לשקיפות וריכוך. הורידו מהאש והניחו בצד להתקרר.
- בקערה גדולה טרפו את הביצים עם כל הנוזלים, והוסיפו את התבלינים והקמח.
- ערבבו היטב, והוסיפו בהדרגה את הגבינות.
- חממו את התנור ל-180 מעלות. במקביל, הניחו את קערת הפשטידה במקרר למשך 10 דקות להתייצבות, בזמן שהתנור מתחמם.
- שפכו את התערובת לתבנית משומנת קלות.
- פזרו מעל שומשום ושקדים קלופים, ואפו בתנור למשך 40 דקות, עד שהפשטידה זהובה ויציבה מבפנים.
- חתכו את הפשטידה רק לאחר שהתקררה מעט.
בתיאבון!
רוצים לקבל חיזוקים, סגולות ועדכונים כל יום? הצטרפו לקבוצה השקטה שלנו בוואטסאפ! לחצו כאן >>>
הירשמו לניוזלטר שלנו ותקבלו את כל החדשות החשובות ישירות למייל
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו