במתכון הזה יש שפע של בריאות. אם תרצו להפוך אותו לבריא עוד יותר, תוכלו לוותר על תחליפי הסוכר ולהכין את העוגיות ללא סוכר כלל.
מרכיבים (ל-12–15 עוגיות):
- 2 כוסות שיבולת שועל (אפשר גם ללא גלוטן)
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (שקדים, אגוזי מלך או אגוזי לוז)
- 1/2 כוס זרעי צ'יה או פשתן
- 1/2 כוס חמוציות מיובשות, צימוקים, או שוקולד צ'יפס ללא סוכר (אופציונלי)
- 1/2 כוס שמן קוקוס מומס או שמן זית
- 1/2 כוס שומשום
- 2 בננות בשלות (מעוכות היטב)
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)
אופן ההכנה:
- חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ורפדו תבנית בנייר אפייה.
- בקערה גדולה, ערבבו את כל החומרים למעט הבננות.
- בקערה נפרדת, מעכו היטב את הבננות עד לקבלת מרקם חלק. הוסיפו את שמן הקוקוס ותמצית הווניל, וערבבו היטב.
- ערבבו את תכולת שתי הקערות יחד עד לקבלת עיסה אחידה.
- בעזרת כף, צרו עיגולים מהעיסה על גבי התבנית, תוך שמירה על מרווחים קלים בין העוגיות.
- שטחו את העוגיות בעזרת הכף כך שיהיו שטוחות.
- אפו במשך 15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות קלות בצדדים.
בתיאבון!