רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

מתכון לטנגהולו ביתי: פירות מצופים בסוכר שכבשו את הרשת!
(צילום: Karen Hermann/shutterstock)

מתכונים ואוכל

מתכון לטנגהולו ביתי: פירות מצופים בסוכר שכבשו את הרשת!

דרך פשוטה להכין קינוח סיני מסורתי שמככב בעולם: שיפודי פירות צבעוניים בציפוי סוכר מבריק שיהפכו כל אירוע לחגיגה

דוד שריקי
הוספת תגובה
מתכון לטנגהולו ביתי: פירות מצופים בסוכר שכבשו את הרשת!
(צילום: Karen Hermann/shutterstock)
אא

יש מתכונים שלא רק ממלאים את הבית בריח וטעם, אלא גם מביאים איתם סיפור קטן, משהו שחוצה גבולות ותרבויות ונוגע לנו עמוק בפנים. כזה הוא הטנגהולו – קינוח סיני מסורתי של פירות מצופים בזיגוג סוכר מבריק. כשגיליתי אותו לראשונה, הוא הזכיר לי כמה כוח יש בפשטות, ואיך כל דבר יכול להפוך למשהו מיוחד, אם משקיעים בו אהבה.

אז אם אתם מחפשים רגעים קטנים של קסם שיתאימו לשולחן שבת, לחגיגה משפחתית, או סתם כדי לשמח את הילדים – הטנגהולו הוא בדיוק בשבילכם.

מצרכים (ל-8–10 שיפודים):

  • פירות טריים לבחירתכם:

  • תותים, ענבים, תפוח ירוק חתוך לקוביות, פלחי קלמנטינה, קיווי או אפילו אננס.
  • שיפודי עץ (או קיסמים ארוכים).
  • 2 כוסות סוכר לבן.
  • 1⁄2 כוס מים.
  • 1⁄2 כפית מיץ לימון (אופציונלי, אבל עוזר לקרמל לשמור על יציבות).
  • מעט שמן לשימון נייר אפייה.

שלבי ההכנה:

1. הכנת הפירות:

  • שוטפים את הפירות היטב ומייבשים אותם לחלוטין. זה חשוב! פירות לחים יפגעו בציפוי הקרמל.

  • אם בוחרים פירות גדולים, כמו תפוחים או קיווי, חותכים לקוביות קטנות.

  • משחילים כל פרי על שיפוד – אפשר לשחק עם הצבעים וליצור שילובים יפים.

2. הכנת הקרמל:

3. טבילה בציפוי:

  • עובדים בזהירות (הקרמל רותח מאוד!). טובלים כל שיפוד בקרמל החם, מוודאים שכל הפירות מצופים בציפוי מבריק ואחיד.

  • מניחים על נייר אפייה משומן קלות.

4. קירור והגשה:

  • הקרמל מתקשה ומתייצב תוך דקות. התוצאה – פירות נוצצים כמו תכשיטים קטנים.

טיפים קטנים מהלב:

  • שדרוג המראה והטעם: פזרו שומשום קלוי, מעט מלח גס, או אפילו אגוזים גרוסים על הקרמל החם.

  • קרמל בעבודה מתמשכת: אם הקרמל מתקרר ומתקשה בסיר, פשוט חממו אותו שוב על אש קטנה והוא יחזור למרקם נוזלי.

  • טוויסט בריאותי: רוצים ממתק קצת פחות מתוק? נסו להכין עם סירופ מייפל אמיתי במקום קרמל סוכר. זה יוצא חלומי!

איך מגישים?

תדמיינו שולחן שבת – כוס תה מהביל בצד, צלחת צבעונית מלאה בשיפודים הקסומים האלה, וכולם סביב השולחן נוגסים יחד בפירות המתוקים האלה. זה רגע פשוט, אבל כל כך שמח. כי לפעמים, רגעים כאלה הם שמזכירים לנו את היופי שבפשטות.

בתיאבון ואהבה גדולה,

כי המטבח הוא המקום שבו הנפש מוצאת מנוחה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: אמונה ושמחה
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב