מתכונים ואוכל
יש מתכונים שלא רק ממלאים את הבית בריח וטעם, אלא גם מביאים איתם סיפור קטן, משהו שחוצה גבולות ותרבויות ונוגע לנו עמוק בפנים. כזה הוא הטנגהולו – קינוח סיני מסורתי של פירות מצופים בזיגוג סוכר מבריק. כשגיליתי אותו לראשונה, הוא הזכיר לי כמה כוח יש בפשטות, ואיך כל דבר יכול להפוך למשהו מיוחד, אם משקיעים בו אהבה.
אז אם אתם מחפשים רגעים קטנים של קסם שיתאימו לשולחן שבת, לחגיגה משפחתית, או סתם כדי לשמח את הילדים – הטנגהולו הוא בדיוק בשבילכם.
פירות טריים לבחירתכם:
שוטפים את הפירות היטב ומייבשים אותם לחלוטין. זה חשוב! פירות לחים יפגעו בציפוי הקרמל.
אם בוחרים פירות גדולים, כמו תפוחים או קיווי, חותכים לקוביות קטנות.
בסיר קטן עם תחתית עבה, שמים סוכר ומים.
מבשלים על אש בינונית בלי לערבב. רק נותנים לתערובת להתחמם עד שהסוכר נמס ונוצר קרמל בצבע זהוב.
עובדים בזהירות (הקרמל רותח מאוד!). טובלים כל שיפוד בקרמל החם, מוודאים שכל הפירות מצופים בציפוי מבריק ואחיד.
שדרוג המראה והטעם: פזרו שומשום קלוי, מעט מלח גס, או אפילו אגוזים גרוסים על הקרמל החם.
קרמל בעבודה מתמשכת: אם הקרמל מתקרר ומתקשה בסיר, פשוט חממו אותו שוב על אש קטנה והוא יחזור למרקם נוזלי.
תדמיינו שולחן שבת – כוס תה מהביל בצד, צלחת צבעונית מלאה בשיפודים הקסומים האלה, וכולם סביב השולחן נוגסים יחד בפירות המתוקים האלה. זה רגע פשוט, אבל כל כך שמח. כי לפעמים, רגעים כאלה הם שמזכירים לנו את היופי שבפשטות.
בתיאבון ואהבה גדולה,
כי המטבח הוא המקום שבו הנפש מוצאת מנוחה.