בריאות
שמן הבישול הנחשב לגרוע ביותר הוא שמן, כל שמן, שעבר חימום חוזר - במיוחד כשמדובר בטמפרטורות גבוהות, המיועדות לטיגון עמוק.
מחקרים שנעשו בנושא בעשור האחרון מצאו כי חימום חוזר של שמן גורם לשינויים בהרכבו, ומשחרר חומרים המזיקים לבריאותנו מאוד. "גם אם אתם אנשים בריאים בדרך כלל ולא מרגישים את זה עכשיו, את הנזקים שאתם עושים עכשיו לגוף שלכם יראו בעוד 20 שנה, כשתתבגרו", מסביר אחד ממובילי המחקר, ד"ר ביילי שמו.
מחקר נוסף שפורסם השנה מצא כי דיאטות המכילות שמני בישול מחוממים הובילו לרמות מוגברות של ניוון עצבי, בחולדות. החוקרים גילו כי חולדות שצרכו שמן מחומם סבלו מלחץ חמצוני, דלקת בכבד, נזק למעי הגס ושינויים בהרכבים חיוניים לגוף כמו נוגדי חמצון.
מה כדאי לעשות כדי להימנע מכל זה?
לצרוך שמן טרי בכל פעם, ולהימנע מחימום חוזר שלו. עדיף גם להשתמש בשמנים בריאים כמו שמן זית, שמן קוקוס ושמן פשתן.