רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

נוהגים לטגן באותו שמן - פעמיים? הפסיקו מיד 
נוהגים לטגן באותו שמן - פעמיים? הפסיקו מיד  (צילום: בינה מלאכותית)

בריאות

נוהגים לטגן באותו שמן - פעמיים? הפסיקו מיד 

'מתקמצנים' על השמן ונוהגים למחזר אותו? הפסיקו מיד. מחקרים שנעשו בנושא טוענים כי מדובר בסכנה ממשית לחייכם, שתתפרץ כשתהיו מבוגרים יותר 

מנחם גלזר
הוספת תגובה
00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
נוהגים לטגן באותו שמן - פעמיים? הפסיקו מיד 
נוהגים לטגן באותו שמן - פעמיים? הפסיקו מיד  (צילום: בינה מלאכותית)
אא

שמן הבישול הנחשב לגרוע ביותר הוא שמן, כל שמן, שעבר חימום חוזר - במיוחד כשמדובר בטמפרטורות גבוהות, המיועדות לטיגון עמוק. 

מחקרים שנעשו בנושא בעשור האחרון מצאו כי חימום חוזר של שמן גורם לשינויים בהרכבו, ומשחרר חומרים המזיקים לבריאותנו מאוד. "גם אם אתם אנשים בריאים בדרך כלל ולא מרגישים את זה עכשיו, את הנזקים שאתם עושים עכשיו לגוף שלכם יראו בעוד 20 שנה, כשתתבגרו", מסביר אחד ממובילי המחקר, ד"ר ביילי שמו. 

מחקר נוסף שפורסם השנה מצא כי דיאטות המכילות שמני בישול מחוממים הובילו לרמות מוגברות של ניוון עצבי, בחולדות. החוקרים גילו כי חולדות שצרכו שמן מחומם סבלו מלחץ חמצוני, דלקת בכבד, נזק למעי הגס ושינויים בהרכבים חיוניים לגוף כמו נוגדי חמצון. 

מה כדאי לעשות כדי להימנע מכל זה?

לצרוך שמן טרי בכל פעם, ולהימנע מחימום חוזר שלו. עדיף גם להשתמש בשמנים בריאים כמו שמן זית, שמן קוקוס ושמן פשתן.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: אור העולם עם הרב שלמה משה עמאר
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב