מרכיבים (ל-4-6 מנות):
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 גבעול סלרי, קצוץ דק
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 כוס ברוקולי (אפשר להחליף בכרובית או לשלב בין השניים)
- 1/2 כוס גרגרי תירס (טרי, קפוא או משימורים)
- 1 ליטר ציר ירקות (או מים עם כפית אבקת מרק ירקות טבעית)
- 1 כוס חלב שקדים, שיבולת שועל או חלב סויה (ליצירת מרקם קרמי)
- 1/2 כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1/2 כפית בזיליקום יבש
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- פרמזן טבעוני (לא חובה)
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
- בסיר רחב חממו את שמן הזית וטגנו את הבצל קלות עד לשקיפות.
- הוסיפו את השום וטגנו כדקה נוספת.
- חתכו את הגזר ותפוחי האדמה לקוביות, והוסיפו אותם לסיר.
- הוסיפו את שאר הירקות (ברוקולי, סלרי ותירס) והתבלינים, כסו בציר והביאו לרתיחה.
- הנמיכו את האש ובשלו במשך 30 דקות נוספות, עד שכל הירקות יתרככו.
- הוסיפו למרק את החלב הצמחי והשמנת הצמחית.
- טחנו את המרק בעזרת בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק.
- תקנו תיבול לפי הטעם.
- הגישו את המרק עם קרוטונים, זילוף שמן זית מעל, ופטרוזיליה קצוצה לקישוט.
רוצים לקבל חיזוקים, סגולות ועדכונים כל יום? הצטרפו לקבוצה השקטה שלנו בוואטסאפ! לחצו כאן >>>
הירשמו לניוזלטר שלנו ותקבלו את כל החדשות החשובות ישירות למייל
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו