בריאות המזון
ד"ר סאוראב סטי, גסטרואנטרולוג מקליפורניה, מזהיר מפני חמשת ארוחות הבוקר שכולנו אוהבים אבל אולי עדיף שנשאיר בצד. חלקן צפויות, אחרות מפתיעות – וכולן, לדבריו, עלולות להזיק לבריאות שלכם.
אנחנו כבר יודעים שארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביום – אבל זה לא מספיק לאכול. הבחירה במה לאכול יכולה להשפיע דרמטית על הבריאות שלכם, במיוחד אם אתם פותחים את היום עם מזונות שמזיקים יותר מאשר מועילים. ד"ר סטי, שסרטוניו בטיקטוק מגיעים למאות אלפי צופים, מזהיר: "אנשים רבים מתחילים את היום שלהם בגירעון תזונתי – במקום באנרגיה שהם צריכים."
אז אילו מזונות הם המועמדים הבעייתיים? בואו נתחיל.
דגני בוקר נחשבים לאחת הבחירות הפופולריות ביותר לפתיחת הבוקר, אבל ד"ר סטי מזהיר: "רבים מהם עמוסים בסוכר, צבעי מאכל וחומרים משמרים."
במקרים מסוימים, דגני בוקר מכילים תוספים מזיקים כמו צבעי מאכל מלאכותיים (אדום 40, כחול 1) וחומרי שימור כמו BHT, שמחקרים מצביעים על השפעותיהם השליליות על הבריאות. לדבריו, דגני הבוקר שאהבנו כילדים – כמו Froot Loops – רחוקים מאוד מלהיות בחירה טובה.
גרנולה זוכה ל"הילה בריאותית", אבל המומחים מזהירים: מדובר במזון שמשווק כבריא, אך מלא בסוכר ושומנים לא בריאים.
"הרבה אנשים אוכלים גרנולה בקערה מלאה – וזה פשוט יותר מדי," מסבירה הדיאטנית קורטני סמית'. ההמלצה? השתמשו בגרנולה כתוספת קטנה ליוגורט טבעי, ולא כבסיס לארוחה שלמה.
פנקייק הוא חלק בלתי נפרד מבופה במלונות, אבל ד"ר סטי מזהיר: "זו לא הבחירה הטובה לפתוח איתה את הבוקר."
אם אתם בכל זאת לא יכולים לוותר, נסו גרסה בריאה יותר – למשל פנקייקים מקמח מלא או קמח שקדים, שמכילים יותר סיבים וחלבון ופחות סוכר.
דונאטס הם אולי טעימים ומושכים, אבל מדובר במזון מעובד במיוחד שמעלה את הסיכון לסרטן ולמחלות מטבוליות. מחקרים הראו ש-60% מהצריכה היומית של אמריקאים מבוגרים מבוססת על מזונות מעובדים במיוחד – וזה לא נתון חיובי.
ארוחת הבוקר היא הזדמנות להתחיל את היום נכון, אבל גם מלכודת למזונות מזיקים שמתחפשים לבריאים. כדי לפתוח את היום באנרגיה ובבריאות, העדיפו מזונות טבעיים, מלאים ודלים בסוכר.