מצרכים (לכ-15 כדורים):
- 1 כוס תמרים מגולענים (עדיף מג'הול, רכים ועסיסיים)
- 1 כוס שקדים טחונים (או אגוזים אחרים לפי הטעם)
- 1/2 כוס קוקוס טחון
- 1 כף שמן קוקוס (לא חובה, אבל מוסיף רכות)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית קינמון (לא חובה, אבל מומלץ)
- קורט מלח
- 2 כפות מים או חלב שקדים (אם התערובת יבשה מדי)
- קוקוס טחון או שומשום לציפוי (אופציונלי)
אופן ההכנה:
- במעבד מזון, טוחנים את התמרים עד שהם הופכים לעיסה חלקה.
- מוסיפים את השקדים הטחונים, הקוקוס, שמן הקוקוס, הווניל, הקינמון והמלח. מעבדים עד שהתערובת מתאחדת. אם היא יבשה מדי, מוסיפים מים בהדרגה.
- יוצרים כדורים בגודל ביס ומגלגלים בקוקוס טחון או שומשום.
- מצננים במקרר לפחות חצי שעה להתייצבות.
- שומרים בקופסה אטומה במקרר – אם יישאר משהו אחרי הביס הראשון!
טיפ טעים: רוצים גיוון? הוסיפו מעט קקאו לתערובת לקבלת טעם שוקולדי עמוק.