בריאות
מי היה מאמין שערב חורפי שגרתי, שהתחיל בהכנת מרק עוף ביתי, יסתיים בביקור דחוף בבית החולים? משתמשת רדיט שיתפה בסיפור יוצא דופן, שבו רגע אחד של חיתוך ירקות הפך למאבק רפואי – הכל בגלל חתיכת שורש בצל קטנה שנתקעה באגודלה וגרמה לזיהום מסוכן שהתפשט במהירות.
הגולשת סיפרה שבישלה "ארוס קלדו" – מרק עוף פיליפיני עשיר עם אורז – כשהתקרית אירעה. "הוצאתי בצל מהמגירה, וכשקילפתי אותו, חתיכה קטנה מהשורש היבש שלו נתקעה לי באגודל", היא שחזרה. בתחילה היא לא ייחסה לכך חשיבות רבה. "ניסיתי להוציא את זה, אבל זה לא יצא בקלות. אז חשבתי שזה לא כזה נורא, שזה פשוט ייצא מעצמו עם הזמן", כתבה בפוסט. היא המשיכה בבישול ארוחת הערב כרגיל, מתעלמת מהכאבים הקלים שהחלו להופיע.
למחרת בבוקר, המצב הידרדר במהירות. "התעוררתי וראיתי פסים אדומים עולים מהאגודל שלי לכיוון כף היד, יחד עם נפיחות וכאב שהלכו והתגברו", היא סיפרה. בשלב הזה היא הבינה שמשהו לא תקין והתקשרה למוקד רפואי לייעוץ. הרופא בצד השני של הקו לא השאיר מקום לספק – מדובר בזיהום מתקדם שמצריך טיפול מיידי. "אמרו לי שזה 'זיהום רע ומתקדם' וש'מה שהיה על הבצל הזה היה ממש מסוכן'", היא תיארה את השיחה. הרופא הורה לה להתחיל טיפול אנטיביוטי בהקדם והמליץ לה להגיע לבדיקה רפואית דחופה.
כשפנתה למרפאה, התברר שהמצב חמור יותר משחשבה. הרופאים שם קבעו שאינם יכולים לטפל במקרה ושלחו אותה לחדר המיון להמשך טיפול. בבית החולים היא עברה סדרת בדיקות, כולל תרביות דם, קיבלה אנטיביוטיקה דרך הווריד, ולבסוף הצליחו להסיר את הרסיס התקוע – שהתברר כרקוב ומלא חיידקים. "הרופאים אמרו לי שהבצל הזה היה מזוהם מבפנים, וזה מה שגרם לזיהום הקשה", היא סיפרה. "אבל לפחות ה'ארוס קלדו' יצא טעים", היא סיכמה בהומור.
המקרה החריג הזה עורר דיון סוער ברשתות החברתיות על הסכנות הבלתי צפויות האורבות לנו במטבח. מי היה מעלה על דעתו שחתיכת שורש בצל תמימה תוכל לגרום לזיהום כה חמור? אולי בפעם הבאה שנחתוך ירקות למרק החורפי שלנו, כדאי להיות קצת יותר זהירים.